Wolves hostí rozjeté Thunder, Heat zajíždí do Dallasu

20. 12. 2012, 14:00 » Preview - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Dnešní noc nabídne divákům tři utkání. V prvním z nich hostí Timberwolves rozjeté Thunder, kteří zvítězili už dvanáctkrát v řadě. Další utkání bude reprízou finále z předminulého roku, ale s tím, že tentokrát má naprosto jasného favorita. Program pak uzavře nabuzený Portland, který přivítá Denver Nuggets.

MIN Minnesota (12-11) - OKC Oklahoma City (21-4)

Minnesota posílená o uzdraveného Rickyho Rubia bude hostit Thunder, kteří se v tuto chvíli pyšní nejdelší vítěznou šňůrou v lize, který čítá už dvanáct utkání. Ačkoli domácí budou chtít překvapit a ukončit sérii soupeře, Thunder si včera poradili na palubovce silné Atlanty a ani dnes jistě nebudou chtít odejít s prázdnou. V Minněsotě zvítězí a domácí se vrátí zpátky na bilanci 50%.

Tip redakce Nbasket.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

DAL Dallas (12-13) - MIA Miami (16-6)

Mavericks stále toužebně očekávají návrat svého kapitána, Dirka Nowitzkiho, který však zřejmě bude moci nastoupit až po novém roce. Letos je Západní konference opět velmi vyrovnaná a Dallasu hrozí po dlouhých letech, že možná bude chybět ve vyřazovacích bojích - nával na poslední postupové příčky je obrovský a Mavs jsou momentálně s negativní bilancí na desáté pozici. Nedá se očekávat, že své procento zlepší ani dnes, protože Heat stále bojují o první příčku na Východě, kde by se opět v nebližší době rádi usadili. Z Dallasu by si tak LeBron James a spol. měli odvézt pohodlné vítězství.

Tip redakce Nbasket.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

POR Portland (11-12) - DEN Denver (14-12)

Oba týmy si z posledních zápasů odnesli cenná vítězství - zatímco Portland zachránil v poslední sekundě zápasu s Hornets trojkou skvělý nováček Damian Lillard, tak Denver uštědřil porážku silným Spurs. Domácí Blazers jsou samozřejmě na koni - zvítězili v posledních třech utkáních a z šestizápasové šňůry domácích zápasů je ještě čekají dva. Je však třeba si uvědomit, že Nuggets jsou trochu jiným soupeřem, než Hornets, a nedají domácím nic zadarmo. V těžkém zápase by si měli z Porlandu odvézt cennou výhru.

Tip redakce Nbasket.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.