Popovich už si nepamatuje, kdy měli Spurs naposled trénink

25. 12. 2013, 10:00 » Informace z klubů - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Moc fanoušků nejlepší ligy na světě si někdy neuvědomuje, že program týmů je někdy tak našlapaný, že trenéři a hráči někdy nemají čas ani na pořádný trénink. Samozřejmě se pořádají různé sezení s videem z minulých zápasů či tzv. "shootaround." Týmy tak můžou být bez tréninku i několik týdnů.

Trenér San Antonia, Greg Popovich, dostal od Mikea Monroea ze San Antonia Express otázku přesně na toto téma - kdy jeho tým naposledy pořádně trénoval?

Po otázce se Popovich hluboce zamyslel, narovnal obočí, podrbal se na hlavě a poté odpověděl: "Ani si už nevzpomínám." Popravdě, poslední plný trénink měli Spurs 19. listopadu, během čtyř dnů bez zápasu, kdy se tým vrátil po výhře z Utahu.

Bylo to tak naposledy ještě před Díkůvzdáním. Popovich měl několik možností, kdy by mohl tým pořádně trénovat, ale vzhledem k pokročilému věku velkého počtu hráčů, nebyl by to moudrý tah. A to Popovich ví.

Během příštích 16 zápasů budou Spurs hrát hned 13 na domácí palubovce, takže prostor k tréninku tady určit bude. A to jistě udělá Popoviche šťastným. Alespoň na chvíli.