Bynum v Clevelandu dohrál. Čeká ho další štace?

29. 12. 2013, 11:00 » Informace z klubů - Autor: Radim Sedláček


(zdroj: Nbasket.cz)
To, o čem se ještě v pátek v šatně Cavaliers pouze šuškalo, se během soboty stalo jistotou - letní podkošová posila týmu Andrew Bynum má za sebou další marný pokus o znovunastartování své kariéry, tedy alespoň ten clevelandský.

Klub Bynuma z blíže nespecifikovaných důvodů suspendoval a v tuto chvíli je jasné, že Cavaliers využijí možnosti nedoplatit hráči jeho kontrakt v plné výši, což prakticky znamená jeho odchod ať už v podobě výměny do jiného klubu anebo odeslání na hráčský trh. Šestadvacetiletý pivot po svém loňském neúspěšném působení ve Philadelphii (v dresu Sixers kvůli přetrvávajícím potížím s koleny a diskutabilní tréninkové morálce neodehrál ani minutu) podepsal v Clevelandu nový dvouletý kontrakt na celkovou částku 24 milionů dolarů, z ní však měl garantováno jen 6 milionů. Cavs měli zbytek svého závazku potvrdit nejpozději do 7. ledna, k tomuto kroku už ale nedojde, a tak se Bynum bude muset znovu stěhovat.

Kavalíři (bilance 10-19, desátá příčka na Východě) si od získání centra s All-Star záznamem slibovali minimálně to, že s jeho pomocí poprvé od roku 2010 proklouznou do vyřazovacích bojů, jejich optimismus ovšem vyprchal hodně rychle. Bynum byl sice od začátku sezóny schopen naskočit do 24 utkání, v nich však odehrál v průměru pouze dvacet minut a připisoval si jen 8 bodů a 5 doskoků. Nepřesvědčivé výkony a především omezená mobilita měly na motivaci hráče natolik neblahý vliv, že jeho působení v týmu již nebylo dále možné. Mladý lídr týmu Kyrie Irving před sobotním utkáním v Bostonu tyto informace nepřímo potvrdil a uvedl, že by byl velmi rád, kdyby situace kolem Bynuma již byla vyřešena a již dále psychicky nedeptala celek, který z posledních sedmi duelů dokázal uspět pouze proti velmi slabému Milwaukee.

Dá se očekávat, že generální manažer Chris Grant se v příštích dnech pokusí zhmotnit Bynumův nucený odchod k získání jiného hráče, pravděpodobně na pozici small forwarda, kde Cavaliers tlačí pata ze všeho nejvíc. Pokud se Clevelandu do devíti dnů žádný trejd vyjednat nepodaří, klubové vedení Bynumovi vypoví smlouvu a odešle jej na volný trh, kde by po něm mohl sáhnout prakticky kterýkoliv ligový celek. Již v tuto chvíli se spekuluje, že zájem posílit svou podkošovou sestavu by mohly projevit dva velice silné týmy - Miami Heat a Los Angeles Clippers.