Zajímavosti z posledního utkání Spurs - Thunder

22. 05. 2014, 19:00 » Perličky - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Na včerejší zápas nebudou hráči Thunder vzpomínat příliš v dobrém. Mašina Spurs je totiž porazila o propastných 35 bodů a další zápas se odehraje v Oklahomě za stavu 0:2 z pohledu domácích. Naopak San Antonio může být navýsost spokojené - Tony Parker se vrátil do hry a opět se výborně rozehrál Daniel Green. Z celého utkání navíc můžeme vysledovat dvě zajímavé statistické perličky, na které se nyní zaměříme.

Výhra Spurs 112:77 je šestou výhrou týmu v pořadí, přičemž San Antonio pokaždé zvítězilo minimálně o 15 bodů. A to je v této statistice vyrovnaný rekord NBA - stejného počtu výher v řadě minimálně o 15 bodů dosáhly týmy Los Angeles Lakers v roce 1985 Jazz v roce 1996.

Na výhře se výrazně podílelo trio Manu Ginobili - Tony Parker - Tim Duncan, byť dohromady odehrálo pouze necelých 78 minut. Spurs už vyhráli 111 zápasů ve vyřazovacích bojích, v nichž se tyto budoucí (a vlastně už i současné) klubové legendy objevily. To je nový rekord NBA v počtu vítězství jednoho klubu, ve kterém se pokaždé objevili tři stejní spoluhráči. Starý rekord drželo trio Kareem Abdul-Jabbar - Magic Johnson - Michael Cooper, které dokázalo dohromady vyhrát pouze o jeden zápas méně, a to v období od 4. dubna 1980 do 28 května 1989. Současní tahouni Spurs to zvládli v rozmezí 21. dubna 2003 a 21. května 2014, tedy do včerejší výhry nad Thunder. A protože letošní play off ještě není zdaleka u konce, Spurs mohou nový rekord stále vylepšovat.

Mimochodem, Tim Duncan zaznamenal svůj 153. double-double v play off a pouze 4 čtyři zápasy se stejnou statistikou jej dělí od toho, aby se vyrovnal Magicu Johnsonovi. Podaří se mu to ještě v letošní sezóně? Vše nasvědčuje tomu, že ano.

Série mezi oběma nejvýše nasazenými týmy Západní konference se nyní přesouvá do Oklahomy, kde bude pokračovat třetím zápasem v pondělí 26.5. ve 2:30 SEČ.