Heat zaplnili díru po LeBronovi Dengem

13. 07. 2014, 22:30 » Přestupy - Autor: Radim Sedláček


(zdroj: Nbasket.cz)
Ztrátu LeBrona Jamese v Miami mnozí považují za malou katastrofu, nutno však přiznat, že klubové vedení dělá vše pro to, aby Heat zůstali konkurenceschopným týmem i v příštích letech.

Úprk Chrise Boshe do Houstonu se nakonec nekonal, a to patrně z toho důvodu, že jej Heat zavalili sumou peněz, kterou by mu nemohl nabídnout žádný jiný klub - 118 milionů dolarů na pět let. Přestože svou další smlouvu v Miami ještě nepodepsal, svůj celek neopustí ani Dwyane Wade, kolem kterého se rojily spekulace o možném odchodu do rodného Chicaga. Trojnásobný šampion v barvách Heat ovšem podle posledních zpráv čekal na dojednání poslední velké posily, kterou měl v hledáčku klubový prezident Pat Riley, a nyní společně s další dlouholetou oporou týmu Udonisem Haslemem doladí svůj vlastní kontrakt.

Luol Deng
LUOL DENG (MIA)
Forward
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 677 | PTS: 16.04 | AST: 2.47
BS: 0.54 | REB: 6.32 | STL: 1.00
Oním úlovkem je dvojnásobný All-Star forward Luol Deng, o kterého byl na trhu obrovský zájem - kromě Miami o něj usilovali také Mavericks, Clippers, Hawks, Suns a o svých šancích se informovaly i další kluby. Deng odehrál celkem devět sezon v barvách Bulls, ti jej ovšem v zimě z finančních důvodů vytrejdovali do Clevelandu. Po sezóně britskému hráči súdánského původu vypršela smlouva a jeho agent mu hledal klub, který by mu nabídl roční plat blížící se 15 milionům dolarů.

Deng kývl na nabídku Miami za mnohem méně - 20 milionů na dvě sezóny, přičemž na druhý rok se vztahuje hráčská opce. To je poněkud překvapivá suma neboť hráč před několika měsíci odmítl návrh Chicaga znějící na 30 milionů dolarů na tři roky.

Už v tuto chvíli se dá odhadovat, že Heat i přes odchod své největší megahvězdy nebudou patřit na chvost Východu. Riley sice už nemá prakticky žádné volné finance na podpis další významné posily, ale jádro sestavy tvořené tandemem Wade-Bosh, rozehrávači Norrisem Colem, nováčkem Shabazzem Napierem, bývalým All-Star forwardem Dannym Grangerem a všestranným Joshem McRobertsem, by rozhodně nemělo mít potíže s postupem do vyřazovací části.

Paradoxem je, že právě Deng se podepsal pod velmi hořkou porážku Heat v playoffs 2007, kdy Miami v pozici obhájců mistrovského titulu nepřešlo přes Bulls - stalo se tak už v úvodním kole a po výsledku 0:4 na zápasy.