Také Oklahomu decimují zranění

11. 10. 2014, 19:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Stejně jako Orlando, tak i Oklahomu trápí v přípravném období rozsáhlá marodka. Ve středečním přátelském utkání proti Denveru se nepříjemně zranil nováček Mitch McGary. 21. výběr letošního draftu zaznamenal 14 bodů, ale také si přivodil zlomeninu levé nohy. Díky tomuto zranění vynechá přibližně šest týdnů a určitě nestihne úvod sezóny. Thunder podlehli Nuggets 101:114, když se 15 body a sedmi doskoky blýskl Steven Adams.

Ve druhém přípravném utkání přišla pro Oklahomu druhá, avšak daleko větší rána. Vítězný zápas proti Dallasu nedohrál Reggie Jackson. Ve třetí čtvrtině spadl nepříjemně na palubovku a zranil si zápěstí. Jak vážné jeho zranění bude, zatím nevíme. Doufejme pro Oklahomu, že se nebude jednat o zlomeninu.

Proti Nuggets a Mavericks chyběla Oklahomě pro různá zranění hned čtveřice hráčů - Kendrick Perkins (sval), Nick Collison (kotník), Serge Ibaka (kotník) a Grant Jerrett (kotník). Skvěle se v přípravě ukazuje pivot Adams, který si ve druhém zápase připsal tentokrát bodů 19, při téměř stoprocentní střelecké úspěšnosti střelby z pole (8/9). Vedle něho zazářil také Jeremy Lamb, autor 19 bodů, 11 doskoků, 4 asistencí a 3 zisků. To jsou naopak pro fanoušky OKC dobré zprávy.

Reggie Jackson
REGGIE JACKSON (OKC)
Guard
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 195 | PTS: 8.01 | AST: 2.69
BS: 0.12 | REB: 2.73 | STL: 0.71
Od Reggieho Jacksona se čekají velké věci, protože se tento hráč snaží o dobré výkony, aby mohl v Oklahomě prodloužit smlouvu. Letos může nastupovat vedle Russella Westbrooka na pozici číslo dvě, nebo může plnit roli prvního náhradníka, neboli šestého muže Thunder. Pokud by musel vynechat úvod sezóny, byla by to pro tento tým velká ztráta. Oficiálně se Oklahoma k tomuto zranění ještě nevyjádřila a mělo by se tak stát v nejbližších hodinách. Už teď ovšem provází Thunder obrovská smůla.

Určitě vás budeme o všem brzy informovat. Oklahoma má do úterý volno, poté přivítá na domácí palubovce borce z Memphisu. Na zranění Reggieho Jacksona se podívejte v našem videu.