Corey Brewer přestupuje do Houstonu

19. 12. 2014, 21:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Houston reaguje na včerejší trejd Rajona Ronda do Dallasu a také on posiluje svoji soupisku. Z Minnesoty přichází velmi dobrý obránce a solidní perimetrový střelec - Corey Brewer. Rockets tak "vyhráli" přetahovanou s Clevelandem a Clippers, kteří měli o 28-leté křídlo také velký zájem.

Opačným směrem putuje Troy Daniels a dva budoucí druhokolové picky. Řešením této výměny má být i francouzský pivot, Ronny Turiaf. Ten je momentálně dlouhodobě zraněn, jelikož se podrobil operaci kyčle a letošní sezóna pro něho skončila. Zatím nevíme, zda-li ho Houston ihned nepropustí, ve hře může být údajně ještě přestup do dalšího týmu.

Houston Rockets se o Brewerův přestup vehementně snažil, aby se uskutečnil právě dnes, protože do únorové trade deadline zbývá přesně 60 dní, a to je lhůta během které nemůže být dál tento hráč vyměněn. Generální manažer, Daryl Morey, k tomuto trejdu použil obchodní výjimku v hodnotě 8.375.000 dolarů, kterou Rakety získali přestupem Jeremyho Lina do Lakers.

Corey Brewer
COREY BREWER (HOU)
Guard - Forward
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 491 | PTS: 10.05 | AST: 1.72
BS: 0.30 | REB: 3.02 | STL: 1.43
Houston nezískal hráče kalibru Ronda, ale udělal velmi dobrý obchod, který zlepší hloubku jeho sestavy. Brewer může nastupovat na pozicích 2 a 3 a svoji velmi dobrou obranou poskytne prostor pro Jamese Hardena a Trevora Arizu. V kariéře má průměr 10 bodů na zápas, když proměňuje 42.8 procentní střelbou z pole.

Minnesota Timberwolves se "zbavila" zraněného Turifa a uvolnila se z Brewerova ročního platu téměř pěti milionů dolarů. Získala něco do budoucna a k tomu navíc i 23-letého nadějného Danielse. Podle poslední zpráv putuje k Vlkům ještě zatím nespecifikované finanční vyrovnání.