Věříme, že Manu ještě alespoň rok odehraje, zní ze San Antonia

06. 07. 2015, 13:30 » Spekulace - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Poté, co v San Antoniu dokázali podepsat jedno z největší lákadel letošního léta, LaMarcuse Aldridge, a poté, co další sezónu v dresu Spurs potvrdil i Tim Duncan, je vedení texaského velikána přesvědčeno, že to ještě stále není vše. Už déle se totiž spekuluje o tom, že argentinská ikona Manu Ginobili ukončí kariéru, nicméně vedení Ostruh se domnívá, že právě tyto kroky ji přesvědčí v setrvání v klubu. Alespoň o jednu sezónu déle. Zaútočí v ní stárnoucí, ale nesmrtelná generace Duncana a Ginobiliho na svůj poslední titul?

Sám Manu Ginobili se nechal slyšet, že svou budoucnost oznámí v brzké budoucnosti v "sedmé velmoci Argentiny", tedy v deníku La Nación. Je jasné, že pokud by skutečně ukončil kariéru už nyní, bylo by to zklamání nejen pro San Antonio, ale i pro celou Argentinu - vždyť to, co je pro současný jihoamerický sport Lionel Messi, býval v roce 2004 a později i "Gino". Tenkrát spolu se svými spoluhráči z národního týmu vyhrál Olympijské hry v kolébce této události, v řeckých Aténách, a jeho sláva neznala hranic. Vždyť doma v Argentině začaly matky dávat svým dětem křestní jména Ginobili! Umíte si představit, že by se v naší domovině děti jmenovaly třeba Jágr Novák či Nedvěd Procházka? Jen těžko. I to je známka obrovské popularity, které se Emanuel David Ginóbili, jak zní jeho celé jméno, těší.

Manu Ginobili
MANU GINOBILI (SAS)
SG
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 865 | PTS: 14.33 | AST: 4.02
BS: 0.30 | REB: 3.76 | STL: 1.40
Zpátky k současnosti. Marc Stein z ESPN.com prohlásil, že sám si je ohledně Ginobiliho budoucnosti téměř jistý, resp. že vše nasvědčuje setrvání Argentince v Texasu.

"Po podpisu LaMarcuse Aldridge jsou Spurs ještě více odhodláni k přesvědčení Ginobiliho, aby v týmu ještě alespoň jednu sezónu zůstal," odvolal se Stein na zdroje blízké týmu i samotnému hráči. Posezónní cíle Spurs by se daly shrnout zhruba takto: 1) podepsání LaMarcuse Aldridge, 2) znovupodepsání Dannyho Greena, 3) pokus získat Davida Westa, jenž naposledy působil v Pacers, 4) přesvědčení Tima Duncana a Emanuela Ginobiliho, aby setrvali. Všechny body byly pro tým důležité a v podstatě více než polovina již byla zrealizována.

Pokud se vrátíme ke zdrojům Steina, bez výjimky jsou optimistické v tom, že Ginobili ještě jednu sezónu v dresu Spurs odehraje. S tím, jak San Antonio posílilo můžeme bez obav říci, že z texaského velikána bude opět "contender".

Sestřih akcí argentinské ikony:



I přesto, že Gino měl letošní play-off v některých kolonkách nejnižší průměry v kariéře, se jedná o hráče, jehož hra má na celý tým obrovský dopad. V základní části 2015/2015 odehrál 70 utkání (22,7 minut na zápas) s průměry 10,5 bodů, 3 doskoky a 4,2 asistence se střelbou téměř 43% z pole.

S jistotou (a trošku předčasnou, ale oprávněnou dávkou nostalgie) můžeme prohlásit, že až se Ginobili s Duncanem rozhodnou skončit, tak "NBA never be the same", tedy už nikdy nebude taková, na jakou jsme zvyklí. Proto nezbývá než doufat, že "El Contusione" bude ještě minimálně rok pokračovat.

Zabojuje tedy ještě se San Antoniem o jednu trofej šampiónů, nebo se rozhodne pověsit boty "na hřebík"?