Magic získali mladého Shabazze Napiera z Miami

26. 07. 2015, 20:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA se odehrál přestup mezi dvěma floridskými týmy. Orlando získalo od svého konkurenta z Miami nadějného rozehrávače Shabazze Napiera, výměnou za budoucí chráněný výběr ve druhém kole draftu. Před malou chvíli o tom informoval Adrian Wojnarowski z Yahoo Sports.

Shabazz Napier byl vybrán Charlotte v prvním kole draftu předminulého draftu. Následně byl ihned vyměněn do Miami za guard/forwarda PJ Hairstona. Na tom se oba týmy během draftového večera roku domluvili.

24letý rozehrávač odehrál v dresu Miami Heat 51 utkání s průměrem pěti bodů a dva a půl asistencí na zápas. Na palubovce přitom strávil necelých 20 minut za utkání.

Shabazz Napier
SHABAZZ NAPIER (ORL)
Guard
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 51 | PTS: 5.12 | AST: 2.55
BS: 0.08 | REB: 2.22 | STL: 0.78
V únorové přestupní uzávěrce angažovalo Miami Gorana Dragiče z Phoenixu, který podepsal letos v létě na Floridě lukrativní pětiletou smlouvu v hodnotě 85 mil. dolarů. Proto floridský klub už dlouho avizoval, že se snaží vyměnit mladého Napiera a také zkušenějšího Maria Chalmerse, o kterého ovšem není na trhu až takový zájem, díky jeho 4,3 milionového kontraktu. Uvidíme, možná i jeho v následujících dnech Heat vymění...

Orlando má momentálně na soupisce deset hráčů, kteří byli draftováni až od roku 2011, tří další (zkušenější) borce získali Magic z trhu volných hráčů (vloni Channinga Frye, letos Jasona Smithe a C.J. Watsona). Právě s Watsonem a Elfridem Paytonem se Napier "popere" o minuty na hřišti.

Rodák z Roxbury v Massachusetts bude v příští sezóně pobírat plat v hodnotě 1,3 mil. dolarů. Pokud se dokáže prosadit, tak na něho mohou v Orlandu pro další ročník 2016/17 uplatnit nováčkovskou opci. Fanoušci sice během léta museli oželet odchod Moa Harklesse, ale těšit se nyní můžou na kousky Napiera.