Kyle Lowry zhubl a chce se zlepšovat. Po vzoru Raye Allena

07. 09. 2015, 10:00 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Raptors jsou v posledních letech bráni za tým, který za něco stojí pouze v základní části. V obou předcházejících sezónách měli pro první kolo výhodu domácího prostředí, v obou vypadli (teď dokonce 0:4 s Washingtonem). Jak to změnit? Kromě toho, že klub pošilhával - a stále tak činí - po možných posilách, si hráči musí uvědomit, že začít je třeba u sebe. K-Low to ví a v létě tvrdě dřel na tom, aby se podobné fiasko v další sezóně neopakovalo.

Na dovolené, kde Kyle Lowry mimochodem strávil nějaký čas s Kylem O'Quinnem (Knicks), se objevila fotografie, z níž je zřejmé, že rozehrávač Toronta shodil nějaké to kilo. Je to poznat výrazně, abychom byli přesní. Okamžitě vás mohou začít napadat otázky - udrží si Lowry nynější váhu? Jak se mu to vůbec povedlo? Co zmíněný fakt změní na jeho hře?

"Začal jsem s tím během minulé sezóny, nebo vlastně už i chvíli předtím," odpověděl Lowry na otázku, co ho přimělo korigovat svou váhu. "Bavil jsem se s ženou a ta mi řekla: 'Nejlepší jsi vždycky byl, když sis držel svou váhu z univerzity.' To mě přimělo si uvědomit, že čím jste starší, tím musíte být lehčí. Myslím si, že skvělou práci v tomto ohledu předvedli Ray Allen a Chauncey Billups. Dostávám se do bodu, kdy už jsem trošku starší. Jsem stále mladý, ale přece jen trošku starší, můžu si tedy sám vybrat, jak by mé tělo mělo vypadat a jak bych se měl cítit. Je dobré porozumět svému tělu a já chci být něčím speciální. Je to všechno o tom, jak se cítím a co můžu dokázat pro svůj tým i pro svou rodinu."

Kyle Lowry
KYLE LOWRY (TOR)
PG
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 576 | PTS: 12.47 | AST: 5.58
BS: 0.20 | REB: 3.92 | STL: 1.30
Nemá Lowry obavu, že nižší váha bude mít vliv na to, že už by na hřišti nemusel hrát tak fyzicky jako doposud? "A kdo říkal, že nebudu? Budu hrát stejně, jako jsem byl zvyklý. V tomto ohledu nenastala žádná změna. Vždycky jsem chtěl být silnější než ostatní a taky proto jsem k sobě byl tak tvrdý. Teď pouze měním styl, jakým to dělám, jak jím, jak dřu a podobně. Vždy jsem tvrdě makal, ale teď jsem prostě jen o něco starší a chytřejší a vím, jak na to."

Kromě toho je Lowry připraven zapracovat na své fyzické zdatnosti, aby byl schopen vydržet nejen dlouhých 82 zápasů, ale také dalších "x" v play-off. Pokud si vzpomenete, loňský začátek sezóny měl K-Low fantastický a právem byl zvolen do výběru Východní konference pro All-Star Game. Zvláště, když se v listopadu zranila další opora, DeMar DeRozan, měl Lowry celý tým na svých bedrech. Právě po zmíněném zápasu hvězd však začala jeho čísla padat a konec sezóny hráč proseděl se zraněním zad. Ve vyřazovacích bojích pak už byl pouze stínem toho Lowryho, jenž na začátku ročníku válcoval jednoho soupeře za druhým, a především absolutně nebyl schopen držet krok s hvězdou soupeře, Johnem Wallem. I to jej možná donutilo přemýšlet, jak takové bezvýchodné situaci pro příště předejít.

Průměry Lowryho v loňském ročníku zní následovně: 17,8 bodů, 6,8 asistencí, 4,7 doskoky, 1,6 zisku při střelbě z pole 41,2%. Na hřišti trávil zhruba 34,5 minut na zápas. V nadstavbové části sezóny však, jak už bylo zmíněno, všechny jeho průměry spadly - vyčnívalo především tristní procento 31,6%.

Jak vidíte šance Raptors s "novým" Kylem Lowrym v sezóně 2015/2016 vy?