Jestli vyhrajeme titul, pravděpodobně skončím, prohlásil Paul Pierce

28. 09. 2015, 18:30 » Spekulace - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Zatím je velmi brzy na to předvídat, kdo příští rok po sezóně zvedne nad hlavu mistrovský pohár, někteří hráči si však tuto nezapomenutelnou možnost bezpochyby připouštějí. Paul Pierce, jenž v létě posílil Clippers a je v podstatě "doma", bude pro sestavu Doca Riverse výraznou posilou jak na hřišti, tak i svými zkušenostmi v šatně, avšak sám ví, že už mu mnoho času, alespoň tedy toho basketbalového, nezbývá. S heslem "v nejlepším se má přestat" se nechal slyšet, že pokud by Clippers v nadcházejícím ročníku uspěli, pověsí po něm boty na hřebík.

Ale pozor - "The Truth" je stále plný sil a ve Staples Center má v šuplíku uzavřenou tříletou smlouvu, jež mu vynese zhruba deset miliónů dolarů. Hráč, pro kterého budou Clippers třetí štací ve třech letech (po patnácti sezónách strávených v Celtics), však prozradil, že loučit se s pohárem ve svém rodišti (Pierce pochází z Oaklandu, kde sice mají svůj stánek Warriors, avšak pořád je to Kalifornie) je sen, kterému by šel rád naproti.

Paul Pierce
Paul Pierce (LAC)
SF
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 1250 | PTS: 20.72 | AST: 3.70
BS: 0.6 | REB: 5.83 | STL: 1.4
"Pokud tuto sezónu vyhrajeme, myslím vyhrajeme titul, pravděpodobně skončím s basketbalem, abych byl upřímný," nechal se v pátek slyšet sedmatřicetiletý veterán. "Byl by to sen. Být doma, moci nést pohár dolů po Manchester Boulevard... Byl by to splněný sen. V tuto chvíli jsem opravdu nadšený."

Samozřejmě, na internetu se po jeho vyjádření vyrojilo plno ironických vtipů, protože je jasné, že na ty nejvyšší příčky s Clippers nikdo moc nepočítá. Například: "Takže Paul Pierce bude nejstarší hráč v NBA... Titul nevyhraje ani do 80!" nebo "Takže Paul se do penze nechystá?" Jenomže vzpomeňte si na loňský rok - nebýt kolapsu proti Rockets, finále Západní konference s Warriors by hráli právě oni. A kdo ví, jak by to tehdy všechno dopadlo?

V predikcích na novou sezónu je méně slavný, avšak v současnosti mnohem lepší klub z Los Angeles v konferenci pasován na umístění nejčastěji kolem třetího místa. Bude mít nejvyšší čas zlomit "prokletí", o kterém často mluví jeho fanoušci... Chris Paul chce dokázat kritikům, že právě on je nejlepší rozehrávač v lize (což v "překladu" znamená dotáhnout tým do finále), DeAndre Jordan se musí postavit čelem k obrovskému tlaku, Lance Stephenson se pokusí o restart své pomalu upadající kariéry a Paul Pierce by se, jak už bylo zmíněno, rád rozloučil "domácím" vítězstvím. Mají šanci na splnění svých cílů?