Vymění Orlando Channinga Frye?

04. 10. 2015, 13:30 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Zdroje blízké NBA informovali, že je Channing Frye k dispozici k možné výměně. A údajně za velmi výhodných podmínek, protože Magic za něho na oplátku nechtějí mnoho. O tomto kroku Orlanda jsme v preview floridského týmu neuvažovali, ale Fryeův přestup by smysl dával, i když to vedení klubu zatím popírá.

Channing Frye pobírá dost peněz (v příští sezóně si vydělá $ 8,175 mil.), avšak jeho výkony tomu příliš neodpovídají. Do Orlanda přišel minulé léto jako volný hráč a s Magic podepsal čtyřletou smlouvu v hodnotě 32 mil. dolarů.

V prvním roce v dresu Magic ovšem neoslnil, spíš se "svezl" se špatnými výsledky týmu - nakonec odehrál 75 utkání, ve kterých si připsal druhý nejhorší průměr kariéry v NBA (pouze 7,3 bodů na utkání). Oproti svému poslednímu působení ve Phoenixu Suns se zhoršil v bodování, doskakování i procentuální úspěšnosti střelby z pole... Ale abychom mu zase tolik nekřivdili, tak si zapsal druhé nejlepší procento trojek v kariéře (39,3 %).

Channing Frye
CHANNING FRYE (ORL)
Forward - Center
Základní část 2014/15 - Průměry
GP: 75 | PTS: 7.32 | AST: 1.25
BS: 0.52 | REB: 3.91 | STL: 0.63
Proč by se mohl stát v nadcházejícím ročníku Frye postradatelným hráčem? Daleko více času dostane na palubovce Aaron Gordon, který odehrál vloni jen 47 utkání a do sestavy se v posledních zápasech náhradník Andrew Nicholson. Kanadský reprezentant si notně zvedl sebevědomí na americkém mistrovství, kde patřil v dresu Kanady k nejlepším hráčům na turnaji a v prvním přípravném utkání Magic se stal nejlepším střelcem svého týmu (23 bodů a 8 doskoků s efektivní střelbou z pole 9/14 z pole).

Naopak Frye se proti Charlotte vůbec neprosadil, když za téměř za 20 minut proměnil pouze dva trestné hody a z pole minul všech pět střeleckých pokusů. Navíc na postu PF může zaskočit v lavičky také nová akvizice Jason Smith a podle potřeby také univerzální forward, Tobias Harris. To všechno dělá z 32-letého Frye lehce postradatelného hráče.

Magic Make Channing Frye Available For Trade? http://t.co/NyvJHVra2O pic.twitter.com/r4mPSYLne3

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) 2. Říjen 2015


Už se spekuluje, že by mohl brzy přijít zájem z Clevelandu Cavaliers! Ten se po neúspěšných vyjednávání s Tristanem Thompsonem ocitl ve slepé uličce a posilu z Orlanda by mohl získat za pomocí tzv. „trade exception“, neboli obchodní výjimky v hodnotě 10,5 mil. dolarů, která nedávno vznikla výměnou kontraktu Brendana Haywooda do Portlandu.

Další možností by byl obchod s Denverem. Nuggets údajně kdysi o tohoto centr/forwarda stáli a nabídnout by na oplátku mohli jeden ze svých výběrů v prvním kole draftu nebo přestup - například J.J. Hicksona? Návrat do již zmiňovaného Phoenixu pravděpodobně nehrozí, jelikož Suns konečně našli společnou řeč s nespokojeným Markieffem Morrisem. A právě to byl ten hráč, který by na Floridě nesmírně líbil!