Lamar Odom nalezen v bezvědomí v nevěstinci

14. 10. 2015, 15:45 » Novinky - Autor: Jakub Eichler


(zdroj: Nbasket.cz)
Lamar Odom, bývalá hvězda NBA, byl podle bulvárních webových stránek TMZ Sports hospitalizován poté, co byl nalezen v bezvědomí v jednom z nevěstinců v Nevadě s názvem Love Ranch.

TMZ citovala jednoho ze zaměstnanců hotelu, který tvrdil, že byl Odom nalezen ležící na zemi s pěnou u nosu a úst. Svědek dále říkal, že lékaři popisovali Odomův stav jako kritický.

Podle policejní zprávy zveřejněné na Twitteru se Odom bohužel nevešel do vrtulníku a musela pro něj přijet sanitka, aby ho dopravila do blízké nemocnice.

Statement from Nye County (Nevada) Sheriff's Office on Lamar Odom. Story coming soon from @sam_amick: pic.twitter.com/jt1ZzTqvIJ

— Jeff Zillgitt (@JeffZillgitt) 14. Říjen 2015


Hráč, který má za sebou 14 sezón v NBA, dosáhl největší slávy v letech 2009 a 2010, kdy s Los Angeles Lakers vyhrál dva tituly. Zapsal se v lize jako jeden z nejvšestrannějších hráčů své generace, když pomohl zavést pojem tzv. point forwarda, tedy hráče, jenž hraje pod košem, ale umí i slušně driblovat a hrát na perimetru.

V sezóně 2010/11 dokonce vyhrál cenu pro nejlepšího náhradníka roku, když v dresu Lakers zapisoval průměrně čtrnáct bodů a devět doskoků, plus střílel s úspěšností 53 % z pole.

Členy realizačního týmu Lakers zpráva zasáhla těsně po přípravném utkání s Kings v Las Vegas a členové organizace Lakers okamžitě zjišťovali, kam byl Odom převezen.

To se zřejmě podařilo zjistit, protože na webu Lakeshow.net se objevila ještě v noci fotografie Kobeho Bryanta, jak vchází do jedné z nemocnic v Nevadě.

Bryant byl Odomův dlouholetý přítel a cítil s Odomem, který nesl svůj odchod z LA v roce 2011 jen velmi těžce. Následující sezonu měl problémy se životosprávou a chováním a odehrál za Dallas pouze 50 utkání.

Poté ještě zvládl celou sezónu s L.A. Clippers, kde ale ani v 82 zápasech nenavázal na dřívější výkony. Od ročníku 2012/13 se v NBA neobjevil.

Minulé léto ho zkoušeli v přípravě New York Knicks, ale ani mu nakonec nenabídli kontrakt, protože Odom prý podle vedení týmu nebyl schopen dostát povinnostem profesionálního sportovce.

Odom je v současné chvíli podle posledních zpráv v umělém spánku, dýchá za pomoci přístrojů a má problémy s plícemi a ledvinami. Na pokoji je u něj jeho exmanželka a hvězda zámořských reality show Khloe Kardashian.

Pětatřicetiletý basketbalista měl dlouhodobé problémy s drogami a alkoholem, které zjevně eskalovaly po letním rozvodu s Kardashian. Již předtím trpěl psychickými problémy, neboť mu v roce 2006 náhle zemřel syn a o pět let později byl svědkem dopravní nehody, při které mu zemřel bratranec.