LeBron je zklamaný, že se nepotkal s Kobem ve finále

03. 12. 2015, 15:00 » Perličky - Autor: Jakub Eichler


(zdroj: Nbasket.cz)
Superhvězda Cleveland Cavaliers LeBron James v úterý přiznal, že je velmi smutný z informace, že se Kobe Bryant rozhodl po této sezoně ukončit svou dlouholetou a úspěšnou kariéru. Dále litoval toho, že se s Kobem nepotkali ve Finále NBA a přiznal, že bude velmi divné vidět v příštích letech Lakers bez Kobeho v sestavě.

LeBron dále řekl v rozhovoru pro ESPN, že byl Kobe jeho velký idol, když vyrůstal, protože měl pocit, že Jordan je na takové úrovni, které se nedá přiblížit. Navždy ho prý bude trápit, že se s Kobem nepotkali ve Finále NBA v roce 2009.

"Já jsem nedodržel svoji část dohody v roce 2009. Pro mě, pro fanoušky i pro celou ligu to bylo velké zklamání. Vím, že celý basketbalový svět to chtěl vidět, já to chtěl vidět a i Kobe to chtěl. On udělal svoje a dostal se do finále a já s Clevelandem to nezvládl," řekl James o ročníku, ve kterém Cavs vypadli překvapivě ve Finále Východní konference s Orlandem.

Cavaliers sice zřejmě půjdou letos v playoff zase daleko a jsou jedni z největších favoritů na finále, ale Lakers se trápí a šance na setkání těchto dvou hvězd ve finále je minimální.

James věří tomu, že by jejich setkání vytvořilo velkou finálovou podívanou na kterou by se nikdy nezapomnělo.

"Viděl jsem tu statistiku, že v každém finále od roku 2007 jsem byl buď já nebo on a přesto jsme se nepotkali. To je hodně velká smůla. Nejen pro nás dva jako velké hráče, ale hlavně pro fanoušky," dodal James.

Bryant, který v neděli oznámil svůj konec kariéry po skončení této sezóny, je zřejmě nejvíce soutěživým hráčem ligy od odchodu Michaela Jordana a těžko se mu někdo vyrovná. To je také jeden z důvodů, proč bylo tak složité sledovat ho, jak se v posledních letech trápí a jak jeho zranění postupně snižují jeho schopnost hrát na nejvyšší úrovni.

Kdyby se Bryant s Jamesem někdy utkali ve finále NBA, byla by to zřejmě historická událost. Bohužel k tomu nedošlo a zdá se, že hvězda Clevelandu to bude mít navždy v hlavě, jak se jeho kariéra pomalu chýlí ke konci.

Pro tuto chvíli bude muset stačit, že se oba budou moci ještě dvakrát utkat na hřišti alespoň v základní části. Cleveland naposledy přivítá Kobeho desátého února a "král" James zavítá Los Angeles desátého března.