Gortat už si balil kufry, naopak je hráčem týdne

29. 12. 2015, 20:00 » Perličky - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Polský centr Marcin Gortat opravdu není zvyklý na nějakou větší pozornost, nepatří totiž k velkým hvězdám, které brázdí americké palubovky. Je však znám jako velmi platný role player, kterého by chtěl mít v týmu určitě každý trenér.

Bývalému pivotovi Suns a Orlanda se v pondělí dostalo velké pocty, když byl zvolen hráčem týdne východní konference. V tomto konkrétním týdnu vyhrál Washington tři zápasy se Sacramentem, Memphisem a Brooklynem, Gortat měl během těchto zápasů průměr 21.3 bodu, 11.7 doskoku a 1.7 bloku na zápas, když vždy odehrál minimálně 30 minut. "Polské kladivo" tak pomohlo Wizards napravit předcházející týden, kdy tým z hlavního města sice porazil Charlotte, prohrál však s Memphisem a San Antoniem.

Samotného Gortata však ocenění překvapilo natolik, že už si pomalu balil kufry v domnění, že byl vyměněn. Když totiž dostáváte jako hráč NBA najednou hodně zpráv, většinou se jedná o tento případ.

Omg!! When i woke up and I checked my phone I had about 20 messages!! I though I was traded ?????.... Gzzzzzz #dcrising

Marcin Gortat (@MGortat) December 28, 2015


Jak vidíte, Gortata po spánku čekalo milé překvapení, kterého však dosti vystrašilo. Po jeho posledních výkonech by však bylo od vedení Wizards velmi hloupé, kdyby polského reprezentanta trejdovalo někam jinam. Jednatřicetiletý rodák z Lodže byl klíčovou postavou posledních výher Washingtonu, který se tak dostal zpátky nad nezápornou statistiku zápasů (po včerejší prohře s Clippers už jsou Wizards znovu v záporné bilanci 14 výher a 15 porážek).

Když se totiž podíváme blíže na výhry s Brooklynem, Sacramentem a Memphisem, uvidíme, proti komu Gortat nastoupil. Odehrát tak dobré zápasy proti centrům jako je DeMarcus Cousins, Marc Gasol a Brook Lopez, to musíme před Polákem smeknout.

Gortatovi samozřejmě moc gratulujeme a přejeme mu, aby takové výkony předváděl i nadále. Třeba si na podobná ocenění časem zvykne a nebude se muset budit s hrůzou v očích při pohledu na telefon.