Kobe Bryant bude lyžovat a skákat s padákem

22. 01. 2016, 18:00 » Perličky - Autor: Jakub Eichler


(zdroj: Nbasket.cz)
Legenda Los Angeles Lakers Kobe Bryant je uprostřed své rozlučkové tour po NBA, ale vypadá to, že nesmutní a teší se na život po basketbale, který si hodlá užít naplno.

Ve středu v rozhovoru pro jednu rádiovou stanici v Los Angeles prozradil čerstvě osmnáctinásobný účastník utkání hvězd, že má po skončení s basketbalem plán začít se věnovat extrémním sportům.

„Těším se, že si zalyžuji. Vypadá to hodně zábavně a ještě jsem to nezkoušel. Chtěl bych hodně surfovat a také si skočit s padákem. Tyhle věci jako profesionální hráč dělat nemůžete,“ s úsměvem prozradil Bryant své plány.

Všechny tyto činnosti mnoho dalších patří do kategorie extrémních sportů, které mají hráči NBA zakázané smlouvou s klubem. Bryant jako pravý profesionál na rozdíl od jiných hráčů prý tato pravidla nikdy neporušil.

Sedmatřicetiletý veterán nějakou dobu nebyl ochoten mluvit o tom, jestli je tohle jeho poslední sezona, ale v průběhu roku se zřejmě definitivně rozhodl a oznámil své ukončení kariéry skrze báseň přes web playerstribune. Báseň byla nazvaná "Dear basketball" a vyznal se v ní z bezmezné lásky ke sportu, jehož se stal legendou.

Lakers se zatím potácí ztracenou sezónou s bilancí devíti výher a pětatřiceti porážek a Bryantův průměr lehce přes 16 bodů na utkání je o více než devět bodů za jeho kariérním průměrem. Přesto všechno bude po bohaté kariéře na třetím místě žebříčku nejlepších střelců historie a s pěti tituly šampiona bude považován za jednoho z nejlepších hráčů, které NBA kdy viděla.

Navíc ho budeme moci od příštího roku potkat na sjezdovce nebo na pláži se serfem v ruce.