Zraněného Butlera v All-Star Game nahradí Gasol

10. 02. 2016, 15:00 » Novinky - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Je to jen pár dní, co si v zápase Chicaga v Denveru Jimmy Butler zranil koleno, nyní však už jistě víme, že kvůli tomu zmešká All-Star zápas v Torontu. Pro fanoušky NBA je All-Star víkend velkou věcí a o tom, kdo Butlera v zápase hvězd nahradí rozhodoval ten nejpovolanější - komisař Silver.

Butler se zranil v pátečním zápase s Nuggets, když na konci druhé čtvrtiny spadl po nájedu do koše nepříjemně na zem. Byl poté sice schopen odházet oba trestné hody, do hry však již nezasáhl a z palubovky ho museli odvézt na vozíku. Rodák z Houstonu poté vynechal oba zápasy s Minnesotou a Charlotte, které Bulls prohráli. Zprávy o stavu Butlera nebyly vůbec dobré, rentgen kolena naštěstí vyvrátil všechny nejhorší spekulace a rekonvalescence by měla trvat přibližně 3-4 týdny. Bohužel pro celou ligu se však Butler kvůli zranění nebude účastnit All-Star zápasu, kde byl právem vybrán trenéry NBA. Šestadvacetiletý guard/forward hraje letos skvěle, když průměrně zapisuje 22.4 bodu, 5.2 doskoku a 4.3 asistence na zápas.

Jak jsem již zmiňoval, nahrazení Butlera z utkání hvězd měl v rukou boss celé NBA - komisař Adam Silver. Ten "zůstal" se svou volbou v Chicagu a do utkání hvězd pozval španělského reprezentanta Paua Gasola. Pau Gasol se utkání účastnil již loni, kdy dokonce nastoupil proti svému bratrovi, celkově se bude jednat o jeho šestou účast v All-Star Game.

Gasol letos patří znovu k hlavním tahounům Bulls a kromě Butlera je snad jediným hráčem, kdo v dresu Chicaga předvádí vyrovnané výkony. Letos má pětatřicetiletý veterán průměr skvělých 17 bodů a 10.9 doskoku na zápas, čímž jen potvrzuje svou dlouhodobou kvalitu.

Gasol bude jedním z mála podkošových hráčů v hvězdami nabitém utkání. V týmu východu kromě něj figuruje už jen Chris Bosh, Andre Drummond a Paul Millsap. To, že bude mít trenér Východní konference Tyronn Lue k dispozici hráče Gasolovy výšky a kvalit, mu nabízí mnohem více možností. Španělský reprezentant je zároveň také jediným hráčem čistě bílé pleti, který se letos v NBA All-Star Game představí. No co, dívat se budeme všichni, nezáleží na tom, jakou máme barvu.

Commissioner Adam Silver names @PauGasol to East #NBAAllStarTO Team, replacing injured J.Butler (strained left knee) pic.twitter.com/hqPD3dPdtS

— 2016 NBA All-Star (@NBAAllStar) 9. Únor 2016