Charlotte posilují na křídle, Birdman do Memphisu

16. 02. 2016, 23:30 » Přestupy - Autor: Jakub Eichler


(zdroj: Nbasket.cz)
Charlotte Hornets získali do svého kádru Courtneyho Lee z Memphisu Grizzlies. Ti naopak v rámci výměny tří klubů získali pivota Miami Chrise "Birmana" Andersena.

Hornets posílají rozehrávače Briana Robertse do Miami a křídelníka P.J. Hairstona do Memphisu. Grizzlies také obdrží výběry v druhém kole draftu od obou celků.

V této výměně sehrály nejdůležitější roli zranění v poslední době. Hornets přišli letos už podruhé po zraněné ramene o Michaela Kidd-Gilchrista, Grizzlies se zranil klíčový pivot Marc Gasol a Heat hrají v poslední době bez zraněného nováčka Tylera Johnsona.

Grizzlies se potřebují letos udržet v playoff, jinak přijdou v letošním draftu o svůj výběr v prvním kole a tak potřebují minimálně udržet pátou pozici na Západě, kterou drží s bilancí 31-22. K tomu by jim měl pomoci i obranný a blokařský specialista Andersen, jenž si ve své 14. sezoně zatím zahrál jen v sedmi zápasech.

Třicetiletý Lee, který hraje osmou sezonu v lize, má kariérní průměry okolo deseti bodů a tří doskoků za Orlando, New Jersey, Houston, Boston a Memphis. Může Hornets pomoci solidní střelbou z dálky a udržet je v boji o playoff.

Report: Courtney Lee to Charlotte, Chris Andersen to Memphis in 3-Team Trade

Details: https://t.co/YyLzwSj39d pic.twitter.com/URObDPFQ9c

— SLAM Magazine (@SLAMonline) 16. února 2016