Satoranský v základu, ale Wizards tentokrát v Orlandu neuspěli

06. 11. 2016, 03:45 » Review - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Několik hodin před utkáním Washington oficiálně prozradil, že bude v Orlandu šetřit svoji největší hvězdu, Johna Walla a v základní sestavě ho nahradí Tomáš Satoranský!

Český reprezentant odehrál svůj nejlepší zápas v dresu Wizards, když si připsal 8 bodů, 3 asistence a 2 doskoky. Na palubovce strávil přes třicet minut a hrál také v nejdůležitějším momentech utkání. Kouč Brooks ho nestáhl ani v dramatické koncovce, ale k tomu se ještě dostaneme. Ve statistice +/- zaznamenal 13 plusových bodů, druhý nejvyšší počet za Bradley Bealem (+16).

Washington po většinu utkání vedl, ale stejně jako v Memphisu svůj náskok prohospodařil (nejvyšší vedení bylo o 12 bodů) a počtvrté v sezóně prohrál (venkovní bilanci má zatím 0-3).

ORL Orlando - WAS Washington 88:86

Washington vstoupil do utkání velmi dobře a postupně si vypracoval dvouciferné vedení. Wizards vedli v poločase 50:40, ale po změněn stran o svůj náskok přišli. Ve třetí čtvrtině pokračoval vyrovnaný zápas (Magic vyhráli třetí část hry těsně 21:20). Rozhodnutí padlo až v dramatické koncovce zápasu. Ve čtvrté čtvrtině se domácím povedlo utkání vyrovnat a necelých 6 minut před koncem už vedli 81:75.

Do poslední minuty šly oba týmy za stavu 87:84, a když Elfrid Payton proměnil jeden trestný hod, zdálo se být rozhodnuto. Markieff Morris byl ovšem následně faulován na trojce Evanen Fournierem, pro kterého to byl už šestý faul a musel utkání nuceně opustit. Morris ale proměnil pouze dvě šestky ze tří (86:88).

V posledních vteřinách byl faulován Nikola Vučevič, který ale neproměnil ani jeden trestný hod a dal tak soupeři ještě šanci rozhodnout. A málem se tak také stalo! Markieff Morris se uvolnil na trojce, avšak jeho potencionálně vítězná trojka v poslední vteřině nakonec košem nepropadla. Magic slaví šťastné vítězství a třetí výhru v řadě, která je dostala na padesátiprocentní bilanci (3-3).

Jeff Green goes for 18 & 5 as the @OrlandoMagic defeat @WashWizards, 88-86. Markieff Morris had 18 & 8 but couldn't get the winner to fall pic.twitter.com/elgMIjftUT

— NBA (@NBA) 6. listopadu 2016


Nejlepším střelcem utkání se stal Markieff Morris, autor 18 bodů. Stejný počet zaznamenal na druhé straně také Jeff Green. Bradley Beal skóroval 15 body, Otto Porter se blýskl double-doublem za 10 bodů a 13 doskočených míčů. Důležitou roli sehrál při náporu Orlanda ve čtvrté čtvrtině mladý Mario Hezonja, který k výhře svého týmu přispěl devíti body. Vidět byl také další náhradník - Bismack Biyombo, který si připsal 9 bodů, 12 doskoků a 3 bloky.

Magic málem srazilo do kolen deset neproměněných šestek (17/27), ale v asistencích si vedli svěřenci kouče Vogla daleko lépe (21-11). V tomto utkání je zdobil rychlý přechod do protiútoku, ze kterého vytěžili 22 bodů (Wizards pouhé tři). Důležitým a rozhodujícím faktorem pak byla jejich lavička náhradníků.

Tomáš odehrál velmi dobré utkání, když výborně bránil oba rozehrávače Magic. Mladý Payton, ani zkušený D.J. Augustin se přes jeho dlouhé ruce pouze těžko prosazovali. Těsně před koncem vybojoval Saty pro Morrise míč, čímž dal svému týmu ještě šanci na obrat... Americkými komentátory byl za svou hru chválen. Wizards tentokrát citelně chyběl Wall, s ním v sestavě by na Floridě určitě neprohráli!

Statistické review zápasu najdete ZDE.