Pau Gasol si zlomil ruku. Jak velká to bude pro Spurs komplikace?

20. 01. 2017, 13:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Před nočním utkání San Antonia proti Denveru Nuggets se během rozcvičky zranil Paul Gasol. Španělská podkošová hvězda si nepříjemně poranila ruku a rengen v AT&T Centeru ihned odhalil malou zlomeninu v levé ruce. Spurs oznámili rozsah jeho zranění v průběhu druhé čtvrtiny s tím, že zatím nebyl stanoven žádný časový plán jeho léčby.

Pau Gasol se během rozcvičky nešťastně srazil se svým spoluhráčem Kylem Andersonem a s bolestivou grimasou odešel do šatny. Jeho místo v základu proti Denveru zaujal veterán David Lee a nevedl si vůbec špatně. Double-doublem za 10 bodů a 16 doskoků pomohl Ostruhám k výhře 118:104.

Jak dlouho by mohl být Gasol mimo hru? ročníku 2013/14 urpěl podobné zranění Kawhi Leonard, který vynechal 14 zápasů (tedy přibližně chyběl jeden měsíc). Z centrů řešil v poslední době podobný problém Jonas Valanciunas, jenž chyběl Torontu v roce 2015 sedmnáct utkání.

„Trenéři odvádějí skvělou práci, když je každý hráč stoprocentně připravený za někoho zaskočit,“ říká Leonard k vypadnutí Paua ze sestavy. „Nebyl to pro nás žádný problém a obrana nijak neutrpěla. Jsme na něco podobného prostě už zvyklí.“ Danny Green zase vidí některá pozitiva: „Více minut dostanou mladí hráči. Chceme mít konkurence schopný tým a hrát pořád dobře. Zranění přicházejí, doufejme, že se jim vyhneme v playoff. Paua teďkom určitě nějak nahradíme, horší by to bylo na jaře, v playoff by nám jeho zkušenosti hodně chyběli...“

Gasol sice letos už nijak bodově nezáří (ve 39 utkáních má nejnižší průměr kariéry - 11 bodů), ale vede tým San Antonia Spurs v počtu zblokovaných míčů (45) a jeho střelba z pole není vůbec špatná (51 procent), z dlouhé vzdálenosti si dokonce udržuje 46,5% úspěšnost (20/43). Gasola ovšem bohužel neuvidíme v zítřejším šlágru Spurs na palubovce Clevelandu Cavaliers.

Pau Gasol suffers fracture in left hand during warmups, out indefinitely https://t.co/D3Xt8vDQeG pic.twitter.com/KxCa8cYdrh

— Bleacher Report NBA (@BR_NBA) 20. ledna 2017