Joakim Noah byl suspendován na 20 zápasů

25. 03. 2017, 15:00 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Francouzský centr ve službách New Yorku, Joakim Noah, má vážný problém. NBA ho za porušení protidopingového programu suspendovala na 20 utkání bez nároku na plat.

S odkazem na zdroje blízkých NBA přišel s touto zprávou jako první server Yahoo Sport. Oficiální vyjádření má od NBA přijít během dnešního dne.

Noah byl údajně pozitivně testován na tzv. "over-the-counter" léky, u kterých není nutný předpis, ale jsou v kolektivní smlouvě zakázány. Ať už vědomě nebo nevědomky, porušil Noah regule ligy, ale s NBA prý plně spolupracoval a testům se nevyhýbal.

Noah se momentálně zotavuje z artroskopické operace jeho zraněného levého kolena, kterou měl na 27. února. Poslední zápas odehrál za Knicks začátkem února a jak to vypadá, tak si dlouho basketbal zase nezahraje. New York už déle uváděl, že k vůli svému zranění vynechá zbytek letošní základní části.

32-letý Noah tedy nesmí nastoupit ke 20 zápasům a jelikož má s New Yorkem podepsanou platnou smlouvu, tak se mu suspendace rozloží na posledních 10 zápasů sezóny 2016/17 a dalších 10 pak bude nuceně vynechat na začátku dalšího ročníku 2017/18.

New Yorku se podepsání volného Noaha vůbec nepovedlo. Po předchozím angažmá v Chicagu Bulls mu New York nabídl čtyřletý kontrakt v hodnotě 72 milionů dolarů! Francouz nastoupil letos do 46 utkání, ve kterých průměroval 5 body a 8,7 doskoky. Jeho přemrštěná smlouva nyní vypadá po dalších okolnostech opravdu hrozivě.

Sources on @TheVertical: NBA is suspending Knicks center Joakim Noah 20 games for violation of anti-drug policy. https://t.co/g7Fin3i8yg

— Adrian Wojnarowski (@WojVerticalNBA) 25. března 2017