Philadelphie získala snajpra J.J. Redicka

01. 07. 2017, 22:42 » Přestupy - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Tým z pensylvánské Philadelphie pomalu ale jistě získává na zvučnosti a můžeme ho s jistotou pasovat na černého koně východní konference. Trenér Brett Brown má k dispozici velmi mladý kádr, který ale již v uplynulé sezóně ukazoval, že má velký potencitál. Nyní se do týmu přidá zkušený ostrostřelec J.J. Redick.

Redickovi skončila smlouva v Clippers, kde strávil čtyři sezóny a momentálně patří k nejlepším střelcům, kteří v NBA po palubovkách běhají. Redickova čísla navíc ukazují, že jeho střelecké umění zraje jako víno. Od jeho první sezóny 2006/07 střílí Redick trojky s 41.5% úspěšností a jeho procenta se v posledních letech pravidelně zlepšují. V uplynulé sezóně střílel s úspěšností 44.5% z pole a 43% zpoza oblouku.

V Clippers však dirigoval hru Chris Paul, který před pár dny změnil adresu. Zda se Redikovi bude střílet stejně i ve Philadelphii, která svou rozehrávku teprve rozvíjí ve formě jedničky draftu Markella Fultze, je otázkou. Pro zkušeného rodáka z Tennessee to bude po Orlandu, Milwaukee a LA již čtvrtá štace, zkušenosti na adaptaci do nové rotace tak má bohaté. Angažmá potvrdil Redick na svém twitteru.

Trust the process

— JJ Redick (@JJRedick) July 1, 2017


A právě zkušenosti byly jedním lákadlem pro Philadelphii, jelikož právě to 76ers potřebují. Na soupisce je řada prespektivních jmen jako Fultz, Joel Embiid, Ben Simmons nebo Dario Saric. Zkušenosti v týmu opravdu chybí, zvláště poté, co se s týmem rozloučil Gerald Henderson. Nyní se Redick ve svých třiatřiceti letech stává nejstarším členem týmu, který tak, vzhledem ke svému věku, hodně překvapil s podepsanou smouvou. Sami jsme čekali, že se bude Redick snažit uzavřít dlouhodobý kontrakt, s Philly nakonec podepsal smlouvu jen na 1 rok za 23 milionů dolarů.