Celtics vytrejdovali Averyho Bradleyho do Detroitu!

07. 07. 2017, 16:15 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Zdroje blízké Adrianu Wojnarowskimu z ESPN informují, že Boston dokončuje dohodu s Detroitem, která pošle Averyho Bradleyho do Detroitu. Celtics na oplátku získají Marcus Morris, jenž má vyztužit jejich podkošovou sestavu.

Jelikož je Morrisův zaručený plat (téměř pět milionů dolarů) pro příští rok o zhruba 3.8 mil.$ nižší, než je smlouvy Bradleyho, tak získají Celtics potřebný prostor k dokončení příchodu Gordona Haywarda a zároveň tolik neoslabí svoji sestavu.

Součástí této transakce má být ještě druhokolový pick pro rok 2019, který Pistons spolu s Bradleym z Massachusetts obdrží. Během dvou sezón v Detroitu vynechal Marcus Morris jen tři zápasy základní části (průměry 14.1 PPG, 4.8 RPG a 2.3 APG) a do Bostonu přichází nahradit podkošovou trojici (Tyler Zeller, Amir Johnson a Kelly Olynyk), kterou už nadále v dresu Keltů neuvidíme.

26-letý Bradley je v NBA považovaný za skvělého obvodového obránce, jenž průměruje 12 body a třemi doskoky, avšak má 413 odehranými zápasy v NBA hodně dobré zkušenosti a platí za velkého lídra v kabině. Celtics ho ale vytrejdovali také proto, že mu příští rok končí smlouva. Naopak 27-letý Morris bude ještě dva roky hrát pod stávajícím kontraktem.

This Just In: Celtics are finalizing a trade to send Avery Bradley to Detroit for Marcus Morris and a second-round pick. (via @wojespn) pic.twitter.com/dbspPRa6I1

— SportsCenter (@SportsCenter) 7. července 2017