Výměna mezi Raptors a Nets poslala DeMarre Carrolla do Brooklynu

09. 07. 2017, 11:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté Toronta Raptors se v rámci ušetření peněz dohodli na přestupu svého křídla, DeMarre Carrolla, do Brooklynu. Tímto obchodem na oplátku získávají centra Justina Hamiltona, avšak ten nebyl cílem jejich zájmu.

Raptors se museli v rámci prodloužení smluv Kylea Lowryho a Serge Ibaky "zbavit" jiného tíživého kontaktu, protože by se dostali nad hranici daně z luxusu. Proto souhlasili, že spolu s Carrollem pošlou do Brooklynu výběr v prvním a ve druhém kole příštího roku!

Toronto podepsalo v roce 2015 s DeMarre Carrollem čtyřletou smluvu v hodnotě 60 mil. dolarů. Nets bude tento nový hráč stát přibližně patnáct miliónů ročně, než se stane opět volným hráčem. Tento trejd přišel jenom krátce poté, co Washington oficiálně potvrdil, že dorovná jejich nabídku na Otto Portera, ze kterého se stane jeden z nejlépe placených hráčů ligy (4 roky - 126,5 mil.$)!

30-letý Carroll se pral v minulém ročníku se zraněními, proto odehrál pouze 26 utkání, ale do své "formy" z Atlanty Hawks se nikdy nedostal. Přesto v NBA průměruje 8 body a téměř 4 doskoky na zápas. Raptors touto výměnou výrazně ušetří, neboť je Hamiltonův plat bud stát pouze 3 milióny. 27-letý rodák z Newportu Beach v Kalifornii bude v NBA nastupovat za pátý klub - v Brooklynu průměroval skoro sedmi body a čtyřmi doskoky na zápas.

Toronto během letního přestupového období neudrželo P.J. Tuckera, ani Patricka Pattersona a nyní se loučí s dalším hráčem nastupujícím na křídle. Proto se možná ještě z jejich strany dočkáme dalších výměn, jelikož je mezi ostatními kluby zájem o Coryho Josepha a Jonase Valančiunase. Brooklynu zbude ještě asi 15 mil. dolarů na smlouvy pro další volné hráče, nebo "absorbování" jiného, podobně přeplaceného kontraktu. Ale na příchod Kentaviouse Caldwell-Popea to zatím nevypadá...

The Raptors have agreed to trade DeMarre Carroll and two future draft picks to the Nets. https://t.co/8Y43FjMWTF

— SportsCenter (@SportsCenter) 9. července 2017