Šok pro Cleveland! Irving chce výměnu

22. 07. 2017, 08:00 » Informace z klubů - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Ano, opravdu není první apríl, a opravdu čtete dobře. V pátek otřásla celou NBA scénu zpráva o tom, že pravděpodobně jeden ze dvou nejlepších point guardů současnosti požádal o trade.

Kyrie Irving je údajně nespokojen se svou rolí v týmu, kde hraje až "druhé housle" za LeBronem Jamesem. Žádost o trade údajně sdělil přímo majiteli Cavaliers s tím, že by rád byl součásti týmu, kde bude mít větší význam. LeBron James již o Irvingově požadavku ví a údajně byl velmi zklamán.

Čtyřnásobný All Star dokonce i sdělil vedení Clevelandu konkrétní destinace, kam by rád zamířil. Mezi hlavními kandidáty na získání Irvingových služeb jsou podle všeho New York Knicks, Miami Heat, Minnesota Timberwolves a San Antonio Spurs. Knicks jsou sice blízko New Jersey, kde Irving prožil své mládí, momentálně se však nachází na dně NBA jak herně, tak situačně. Miami je basketbalovým městem s krásným počasím, basketbalovou kulturou a bez daně z příjmu. To samé platí o San Antoniu, kde je navíc Pop a Kawhi Leonard. Wolves se během posledních měsíců dostali na basketbalovou mapu a nadupaná sestava s velkým potenciálem může být pro Irvinga velkým lákadlem.

Cleveland samozřejmě může Irvinga vyměnit, ale nemusí. Je však pravděpodobné, že pokud přijde dobrá nabídka, nebudou muset v Ohiu hodně přemýšlet. Zda to bude do týmu, který Irving preferuje, to je ve hvězdách. Pokud ale k výměně Irvinga dojde, bude to tak konec Clevelandu posledních let a pravděpodobnost LeBronova odchodu, o kterém už se dlouho šeptá, prudce vzroste.

Breaking: Kyrie Irving asked Cavs to trade him in a meeting last week, per @WindhorstESPN pic.twitter.com/St1lanBXUO

— Bleacher Report (@BleacherReport) 21. července 2017