Nets získali hráče, o kterého se tolik vloni snažili

25. 07. 2017, 22:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
NBA hlásí trejd, který se ale zatím netýká, ani Carmela Anthonyho z New Yorku, ani Kyrieho Irvinga z Clevelandu. Obě hvězdy si zatím musejí počkat.

Podle Adriana Wojnarowskiho z ESPN se uskuteční výměna mezi Portlandem a Brooklynem. Nets získají Allena Crabbea, o kterého už vloni hodně stáli. 25-letý guard/forward byl minulý rok omezeným volným hráčem a Nets mu nabídli čtyřletou smlouvu v hodnotě téměř 75 milionů dolarů! Blazers ale nabídku Brooklynu dorovnali a rodáka z Los Angeles si udrželi.

Po roce už je všechno jinak a Crabbe se stěhuje z Oregonu na východní pobřeží. Portland Trail Blazers na oplátku obdrží hráčskou kompenzaci v podobě málo využívaného forwarda Andrew Nicholson, kterého Nets získali během poslední trade deadline z Washingtonu. Blazers tímto krokem "vyčistí" bezmála 16,5 mil.$, avšak stále budou v příští sezóně ještě asi tři milióny nad hranicí daně z luxusu. Tímto přestupem navíc vytvoří Portland obchodní výjimku v hodnotě 12.969.502 USD (rozdíl mezi Crabbeho a Nicholsonovým platem pro ročník 2017/18).

Brooklyn získává hráče, o kterého hodně stál. Crabbe nyní přichází s tříletou smlouvou a v sestavě by měl naskočit po boku další nové akvizice Nets, D'Angelem Russellem. V minulé sezóně odehrál 79 utkání s kariérním průměrem 10,7 bodů a 2,9 doskoků na zápas. Z pole střílel s 46,8% úspěšností, z toho proměnil 134 z 302 trojek, což dělá velmi solidní úspěšnost 44,4 procent. Nicholson se zase v novém týmu sejde se svým bývalým spoluhráčem z Orlanda, Mo Harklessem, jenž by ovšem mohl být součástí trejdu Carmela Anthonyho do Houstonu.

ESPN story on Portland trading guard Allen Crabbe to Brooklyn. https://t.co/EQzbhw39Pa

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 25. července 2017


Adrian Wojnarowski ale ještě informuje, že by Andrew Nicholson měl být ihned po svém přestupu do Portlandu propuštěn.