Derrick Rose by měl nahradit Irvinga na pozici hlavního rozehrávače

26. 07. 2017, 23:00 » Informace z klubů - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
Soupiska Clevelandu působí poněkud zmateně, především co se týče rozehrávačů. Pokud nepočítáme Kyrieho Irvinga, který požádal o přestup do jiného týmu, kde chce být hlavní hvězdou, tak v týmu Cavs podepsal nedávno kontrakt zkušený Jose Calderon a je zde ještě mladý Kay Felder, zatímco Deron Williams se po vypršení smlouvy stal opět volným hráčem. Oba rozehrávači ale nevzbuzují tolik jistoty.

Vedení Clevelandu si však myslí, že našlo odpověď: Derrick Rose. Už pár dní se objevovaly zvěsti o zájmu mezi týmem a hráčem, v pondělí však Shams Chanaria z Yahoo Sports oznámil, že Rose míří do Clevelandu.

„Derrick Rose se zavázal podepsat smlouvu s Cavs a navíc dnes dokončil úspěšně fyzické testy,“ uvedly zdroje pro The Verical. Chris Haynes z ESPN oznámil, že Rose si příští sezonu vydělá málo peněz: „Volný hráč Derrick Rose podepsal smlouvu na jeden rok, která mu přinese 2,1 milionů dolarů,“ uvedly zase zdroje pro ESPN.

NBA - Derrick Rose has agreed to sign with Cleveland on a 1-year, $2.1 million deal pic.twitter.com/zD3nfc2tQe

— ☇ASAP Sports News☇ (@ASAP_SportsNews) 25. července 2017


Rose byl údajně v kontaktu s jinými týmy po vypršení smlouvy s Knicks. Nejvíce asi s Los Angeles Lakers, ale Cleveland vyhrál pomyslný závod o bývalého MVP. Je těžké si představit, že se Rose vrátí do jeho MVP formy po sérii zranění kolen, které jeho kariéru velmi zbrzdily. I přes to však někteří skauti uvedli, že měl jako člen Knicks pár dobrých momentů.

Teď stačí jen sledovat, jestli bude snazší pro Cleveland nechat Kyrieho Irvinga jít do jiného týmu, nebo změní kurz, co se týče dohody s Rosem, protože aktuálně stále mají Irvinga na soupisce. I přes to se však Cavaliers nemusí bát, co budou dělat s pozicí rozehrávače pokud Irving opustí Cleveland. Ano, do té doby dokud se Rose nezraní. Na druhou stranu se však podařilo podepsat bývalého hráče s MVP trofejí za téměř žádné peníze.

Autor: Vojtěch Mráz