Josh Richardson uvažuje o prodloužení smlouvy s Heat

01. 08. 2017, 19:00 » Informace z klubů - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
Heat v letošní offseason podepsali spoustu smluv jak s nováčky, tak s hráči, kteří budou klíčoví v příští sezóně. Miami se podařilo získat z 14. místa v letošním draftu pivota Bama Adebaya, který by měl pomoci Hassanu Whitesideovi v podkošovém prostoru. Legendární manažer Pat Riley podepsal dvě lukrativní smlouvy s Dionen Waitersem a Tylerem Johnsonem. Nyní se však objevily spekulace kolem mladého Joshe Richardsona, se kterým by Heat rádi prodloužili smlouvu.

Josh Richardson byl vybrán ze 40. místa v draftu 2015. V létě toho roku podepsal nováčkovskou smlouvu po velmi zdařilé Letní lize. I přes to, že v prvních čtyřech zápasů Heat nenastoupil. V jeho teprve třetím zápase nastoupil do základní pětky místo zraněného Dwyanea Wadea. Ke konci kalendářního roku balancoval mezi NBA a farmou D-League. V únoru však kvůli mnoha zranění v kádru Heat, nastupoval za Heat a předváděl velmi dobré výkony.

11. Března zaznamenal 22 bodů, což činilo jeho kariérní maximum. Richardson ukázal, že je schopný střelec z dlouhé dálky a stal se ostrostřelec Heat. Byl oceněn Nováčkem měsíce března a stal se tak třetím hráčem v historii klubu, kterému se něco takového povedlo. První sezónu zakončil s 6,6 body na zápas a vysokým procentem (46%) úspěšnosti z tříbodové vzdálenosti.

Na začátku jeho druhé sezóny ho však zastihlo zranění a chyběl v první půlce sezóny. Richardson měl 10,2 průměr bodů na zápas a ukázal, že umí být velice efektivním obráncem.

Příští sezonu bude Richardson vázán smlouvou, díky které si přijde na 1,5 milionů dolarů. Prý je však otevřen k podepsání nové smlouvy na 4 roky, díky které by si dohromady vydělal přes 42 milionů dolarů.

Richardson má však možnost počkat a za rok zkusit trh s volnými hráči. Možná, že by mu to přineslo, jak lepší pozici v jiném týmu, tak lepší finanční ohodnocení. Na druhou stranu má však problém se zraněními a jeho výkony zatím nebyly nijak konstantní. Barry Jacskon z deníku "Miami Herald" se nechal slyšet, že by Richardson měl smlouvu s Heat určitě zvážit.

Je jen otázka času, jak vše dopadne. Heat mají však možnost podepsat smlouvu s nadějným 24-letým střelcem. Jestli Richardson zapracuje na konstantní střele z tříbodové vzdálenosti a větším přehledu na hřišti, mohl by se vypracovat v klíčového hráče mladého týmu Heat, který bude příští sezónu bojovat o playoff v oslabené Východní konferenci.

Report: Josh Richardson is expected to consider contract extension w/ Miami Heat.

(via @NBCSports) pic.twitter.com/cvseCiVvvy

— Leading Sports Media (@LeadingSports_) 31. července 2017


Autor: Vojtěch Mráz