Nerlens Noel podepsal s Mavericks

28. 08. 2017, 16:00 » Informace z klubů - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
Jeden z posledních žádoucích basketbalistů na trhu volných hráčů, Nerlens Noel se nakonec dohodl na jednoleté smlouvě s Dallasem Mavericks. Jde o podepsaní tzv. kvalifikační nabídky v hodnotě 4,2 milionů dolarů a příští léto se z 23-letého centra stane nechráněný volný hráč (UFA)!

Na to, kde a jakou nakonec podepíše Nerlens Noel smlouvu, se čekalo celý srpen. Mavs s podpisem nespěchali, neboť věděli, že mají právo vyrovnat jakoukoliv nabídku z jiného týmu. Dallas původně ovšem mladému pivotovi nabídl čtyřletou smlouvu, díky které by si přišel na 70 miliónů dolarů. Podle zdrojů však nabídka byla stáhnuta, když jeho agent požadoval maximální možný kontrakt. Noel proto podepsal smlouvu pouze na jeden rok a po sezóně opět vstoupí na hráčský trh.

Noel hrál první půlku minulé sezóny za mladý tým Sixers. Philadelphia však mělo přeplněno na postu pivota, kde zářil nováček Joel Embiid a záda mu kryl mladý Jahlil Okafor. Rodák z Malden v Massachusetts byl až třetí volbou kouče Browna, a proto byl během únorové trade dedline vyměněn do Dallasu. V Texasu se ihned stal členem základní pětky a tým se mohl spolehnout na jeho skvělou obranu pod košem. Noel se však nemohl prosadit na útočné polovině, kdy průměrně zaznamenával pouze 8,5 bodů na zápas, ale to by chtěl v novém působišti vylepšit.

Podobně jako Noel na tom bude další velký podkošový talent - Alex Len (pětka draftu 2013), jenž se stále s Phoenixem Suns nedohodl na nové smlouvě a pravděpodobně i ho čeká pouze jednoletý kontrakt.

Nerlens Noel signs 1-year/$4.1M qualifying offer with Mavs, per @ChrisBHaynes pic.twitter.com/gbFXMO2r0n

— Bleacher Report (@BleacherReport) 26. srpna 2017


Autor: Vojtěch Mráz