Charlotte trápí zranění guardů

11. 09. 2017, 16:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Přípravné kempy už pomalu ťukají na dveře a Steveovi Cliffordovi, přidělávají několik vrásek. Zatímco na největší letní posilu - Dwighta Howarda se už nesmírně těší spousta fanoušku, tak kouče Hornets čeká těžký úkol, zapracovat svého bývalého svěřence pevně do základní sestavy. Clifford už se nechal slyšet, že Codyho Zellera posune na čtyřku, případně bude v nějakých zápasech za Howarda naskakovat z lavičky.

Větším problémem přípravy mohou být zranění dvou mladých guardů, kteří se měli stát velkými posilami před novým ročníkem. Řeč je o momentálně zraněném Michaelovi Carterovi-Williamsovi a Malikovi Monkovi. Nejlepší nováček roku 2014 podstoupil v polovině července menší chirurgický zákrok obou (v předchozích letech) zraněných kolen, a proto ještě stále netrénuje.

Lékaři mu během operace pomocí injekcí vyměnili krevní destičky. Cartera-Williamse trápilo při angažmá v Chicagu poraněné levé koleno, kvůli kterému vynechal podstatnou část sezóny (odehrál pouze 45 zápasů) s nejhorším střeleckým průměrem kariéry. Jedenáctka draftu 2013 chce v novém působišti po boku Kemby Walker restartovat svoji uvadající kariéru. Avšak musí být stoprocentně zdravotně v pořádku. Podobnou proceduru prodělal od ulevení bolesti například golfista Tiger Woods nebo bývalá hvězda Charlotte (tehdy ještě Bobcats) Ben Gordon.

Hornets’ Michael Carter-Williams could miss start of season after knee surgery https://t.co/27qPwHARNU pic.twitter.com/QrLkxFXXvg

— NBC Sports (@NBCSports) 8. září 2017


Stále zraněná je také letošní 11. draftu

Malik Monk, na kterého je zvědav nejeden fanoušek NBA, se zranil během Letní ligy v Orlandu, kde si nepříjemně v červenci poranil kotník. Od té doby se stále nemůže dát do pořádku, i když se původně doba léčby odhadovala na maximálně jeden měsíc. Podle trenéra Hornets je Monkovo zranění stále vážné a komplikuje mu nasazení v tréninku. Přitom chtěl Clifford tohoto výjimečně talentovaného střelce vyzkoušet na pozici point guarda, neboli ústřední rozehrávky. Nováček Hornets tak zřejmě dostane delší čas na pořádnou rehabilitaci - Sršni nehodlají z jeho návratem na palubky nic uspěchat.

Zranění tedy určitě hodně zkomplikují Hornets přípravu. Vetší prostor ukázat se trenérovi dostane Julyan Stone, ale Charlotte nutně potřebuje, aby se ji co nejdřív Michael Carter-Williams uzdravil, jinak se musejí ještě poohlédnout po dalším rozehrávači. Do nového ročníku pak Hornets vstoupí 18. října proti Detroitu Pistons.

REPORT: Malik Monk's ankle injury has been upgraded to 'serious' by Hornets coaching staff. The timeline for the rookies debut is unknown. pic.twitter.com/oz6vwffiFV

— The Fuzz (@TheFuzzNBA) 9. září 2017