Washington má problém. Dva týdny bez Johna Walla!

26. 11. 2017, 13:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté Washingtonu mají po 19 odehraných zápasech téměř vyrovnanou bilanci 10-9. Přesto zatím vedou o jednu výhru před Miami Jihovýchodní divizi. Včera ale přišla pro Wizards velmi nepříjemná zpráva, neboť se minimálně na dva týdny musejí obejít bez své největší hvězdy - Johna Walla, který má problémy s levým kolenem. Konkrétně jde o zánět, jenž se lékaři týmu snaží odstranit pomocí injekcí plazmy bohaté na krevní destičky. Větší operace zatím není v plánu.

„Bylo to těžké rozhodování, ale jsme stále na začátku sezóny, tak věřím, že nám jeho absence moc neublíží,“ řekl ještě před utkáním s Portlandem kouč Scott Brooks a dodal: „Nemusíme nikam spěchat, proto mu dáme na vyléčení co nejvíc času.“

John Wall will miss 2 weeks to recover from left knee discomfort and inflammation https://t.co/NNiR0ZEUYW pic.twitter.com/n9JY1opwgb

— Bleacher Report (@BleacherReport) 25. listopadu 2017


Jenomže Washington dnes v noci ztratit dobře rozehraný zápas, ve kterém ještě dvě a půl minuty před koncem vedl 105:98, aby do konce utkání už neskóroval a nakonec prohrál 105:108. A právě v koncovce Wall citelně svému týmu na palubovce chyběl. V závěru se nedařilo ani druhé hvězdě Čarodějů. Autor 26 bodů a sedmi asistencí, Bradley Beal, mohl za stavu 105:106 duel otočit, ale jeho dobrý pokus skončil pouze na obroučce koše soupeře.

Wall měl problémy se zraněným kolem už v předešlých zápasech. 7. listopadu vynechal utkání s Dallasem a odpočinek dostal od trenéra také v Torontu, kde ovšem jeho tým dokázal zvítězit. A jak si vedli proti Portlandu jeho dva náhradníci? Tim Frazier odehrál na rozehrávce 28 minut, za které stihl dát 11 bodů. Tomáš Satoranský dostal prostor k necelým 15 minutám (4 body, 4 asistence a 3 doskoky) a byl nejlepším hráčem svého týmu ve statistice +/- (+16).

„Dva týdny jsou lepší než dva měsíce,“ řekl v sobotu Wallův spoluhráč Marcin Gortat. „Je to náš vůdce na hřišti a věříme, že se vrátí odpočinutější, silnější a zdravější!“ Wizards ovšem mají po dnešku bez své největší hvězdy bilanci 1-2 a je jisté, že ho nikdo v týmu nedokáže adekvátně nahradit. S ním v sestavě dávají jeho spoluhráči v průměrně přes 110 bodů na zápas, když chybí, tak jsou rádi za stovku.

Wall si v letošním ročníku drží průměr 20.3 bodů a 9.2 asistencí (třetí místo v celé lize). „Je jasné, že takového hráče nikdo z nás nenahradí,“ ví jeho náhradník, Tim Frazier. „Všichni musíme hrát lépe a našeho lídra kolektivním výkonem nahradit.“ Washington přitom nečeká nějaké vůbec lehké období. Dalších sedm z osmi utkáních totiž odehraje venku, kde má ovšem zatím kladnou bilanci pěti výher a čtyř porážky. Uvidíme, jak se jim bude bez Walla dařit ve středu v Minnesotě.

Trail Blazers defeat Wizards 108-105

(POR: Lillard 29 Pts, McCollum 26 Pts)

(WAS: Beal 26 Pts, Porter 24 Pts 10 Reb) pic.twitter.com/N1h0vI0C4j

— The Lead Sports Media (@NBALEAD) 26. listopadu 2017