Philadelphii opouští dva zkušení hráči

01. 07. 2018, 19:30 » Přestupy - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Prakticky ihned po otevření trhu s volnými hráči opustili Sixers dva zkušení borci. Prvním z nich je 31-letý forward Ersan Ilyasova.

Od svého odchodu z Milwaukee v roce 2015 se tomuhle Turkovi nedařilo zakotvit na delší dobu v žádném týmu a po letošním angažmá ve Philadelphii se vrací na místo, kde zažil asi nejlepší část svojí kariéry.

Bucks se dohodl na smlouvě na 3 roky v hodnotě 21 milionu dolarů. V minulé sezoně zapisoval průměrně 10.9 bodů a 5.9 doskoků na zápas. Kromě práce pod košem je Ilyasova platný i jako střelec za tři body, v poslední sezoně jeho úspěšnost byla solidních 36 %.

Reports: Ersan Ilyasova has agreed to a three-year, $21 million deal with the Milwaukee Bucks. (via ESPN) pic.twitter.com/s7uRgL5zLW

— NBA TV (@NBATV) 1. července 2018


Druhou ránu dostala lavička Philadelphie o něco později. Se San Antoniem se dohodl další dobrý střelec a zkušený hráč, 32-letý Marco Belinelli. Ten se se Spurs domluvil na dvouletém kontraktu za 12 mil. dolarů. Pro Belinelliho nejde o krok do neznáma, v San Antoniu působil již dříve v letech 2013-15. Philadelphia po Ilyasovovi tak přišla o dalšího dobrého střelce, v uplynulé sezoně Belinelliho průměr byl 12.1 bodu na zápas a také patřil k dobrým střelcům za tři body, jeho úspěšnost byla téměř 38%.

Těmito odchody tak utrpěla především síla lavičky 76ers. Oproti původnímu předpokladu, že odejde jen jeden z dvojice zkušených borců, se nakonec překvapivě poroučejí oba. Kromě těchto odchodů se u Phily zatím nic nestalo. Pouze už dříve byly využity týmové opce, a to na Richauna Holmese a na TJ McConnella - každá v hodnotě 1.6 milionu dolarů.

Marco Belinelli agrees to two-year, $12M deal with Spurs, per @wojespn pic.twitter.com/6XSL98KTed

— Bleacher Report NBA (@BR_NBA) 1. července 2018