Dallas opouštějí dva hráči

03. 07. 2018, 12:00 » Přestupy - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Po podpisu DeAndre Jordana bylo jasné, že se Mavs budou muset s některými hráči rozloučit nebo že s nimi nebudou moci podepsat nové kontrakty, a tak se také stalo. Nutno ovšem podotknout, že oba níže zmínění odcházející coby neomezení volní hráči.

Prvním, kdo jde své štěstí hledat jinam je 24-letý pivot Nerlens Noel, který se domluvil s Oklahomou na 2 roky za minimální mzdu, s tím, že na druhý rok se vztahuje hráčská opce. Noel se tak pokusí opět restartovat svou kariéru. Poté, co byl v roce 2013 draftován New Orleans, tak se ihned stěhoval do Philadelphie, kde nenaplnil svůj potenciál a po třech sezonách byl vyměněn k Mavericks. Ani v Dallasu se mu nedařilo, kromě zranění mu reputaci nezlepšil ani trest za porušení antidopingových pravidel NBA.

Noel minulé léto odmítl tučnou smlouvu s Dallasem na 70 milionu a podepsal s Mavericks pouze kvalifikační nabídku na 4.1 milionu dolarů, aby se nyní mohl stát neomezeným volným hráčem a vybrat si nové působiště. Noel zapisoval průměrně 4.4 bodů a 5.6 doskoků na zápas. V dresu Thunder tahle čísla bude chtít rozhodně vylepšit. Předpoklady na to určitě má, navíc souhra s atletickými a rychlými hráči jako Westbrook nebo George by mu mohla vyhovovat.

Report: Thunder sign Nerlens Noel to two-year deal https://t.co/FhtDN7RRky pic.twitter.com/Nw9Ob1tRDQ

— Welcome To Loud City (@WTLC) 2. července 2018


Druhým hráčem, který odchází je Seth Curry. Ten se do kolotoče NBA vrací po dlouhé pauze kvůli zranění a plácl si s Portlandem. Smlouva by měla být na dvě sezony, s tím, že na druhý rok se vztahuje hráčská opce. Hodnota kontraktu by měla být 2.75 milionu dolarů. Curry tak bude krýt záda dvojici Lillard – McCollum. Pro Portland může jít o velmi dobrý obchod, pokud tedy Curry získá zpět formu, kterou měl před zraněním, kdy v Dallasu průměrně zaznamenával 12.8 bodů a 2.7 asistencí na zápas. Mladší bratr Stepha Curryho zároveň bude mít možnost ukázat, co v něm doopravdy je a říct si případně o delší a lepší kontrakt.

Reports: Seth Curry is heading to Portland on a two-year deal. (Via ESPN) pic.twitter.com/BaHElEHLTR

— NBA TV (@NBATV) 3. července 2018