Indiana byla na trhu aktivní

06. 07. 2018, 19:00 » Přestupy - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Kyle O'Quinn, který byl nechráněný volným hráčem, se nyní dohodl s Pacers na jednoroční smlouvě v hodnotě 4.5 milionu dolarů.

Pro 28letého centra byla minulá sezona jeho neproduktivnější v kariéře (průměry 7.1 bodů a 6.1 doskoků na zápas). Trochu překvapivě poté odmítl využít hráčskou opci, podle které by v dresu Knicks dostal v nadcházejícím ročníku přibližně 4.3 milionu dolarů, a stal se tedy nechráněným volný hráčem.

Reports: Kyle O'Quinn has agreed to a one-year, $4.5M deal with the Indiana Pacers. (via Yahoo)

Don't miss Free Agent Fever - 12pm ET on NBA TV! 📺 pic.twitter.com/gZo0O0xemT

— NBA TV (@NBATV) 6. července 2018


Před podpisem v Indianě se hovořilo o zájmu Clippers, Sixers či Pelicans. Pacers měli rušný týden, už dříve se dohodli na tříleté smlouvě za 22 milionu dolarů s ostrostřelcem Dougem McDermottem a a poté uzavřeli kontrakt na 1 rok za 12 milionu dolarů s Tyrekem Evansem.

McDermott strávil minulou sezonu u Knicks a v Dallasu, průměry měl 7.8 bodů a 2.5 doskoků na zápas, ale hlavně za tři body střílel s úspěšností téměř 43 %. To 28-letý Evans odehrál poslední sezonu v Memphisu s průměry 19.4 bodů, 5.1 doskoků a 5.2 asistencí na zápas. Po všem těchto nových hráčích už Indianě nezbývá příliš místa pod platový stropem, může tak případně podepsat pouze minimální kontrakty.

Tyreke Evans agrees to one-year, $12M deal with Pacers, sources say #IndianaPacers https://t.co/3p3BMjMkeS pic.twitter.com/pLliOkE7nr

— Pacers Report (@PacersFGSN) 3. července 2018