Nová posila pro Pelicans

10. 08. 2018, 20:30 » Přestupy - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
New Orleans hlásí čerstvou posilu pod koš, kterou je bývalá trojka draftu Jahlil Okafor, jenž podepsal dvouletý kontrakt s možnou opcí pro druhý rok smlouvy. Podle Scotta Kushnera z "The Advocate" se obě strany dohodly na domluvě ve velmi krátké době.

22-letý Okafor by mohl vedle Davise, Mirotiče a Randlea znamenat zásadní přínos pro podkošovou hru Pelicans, protože hraje na postu centra, kde Pels žádným dominantním pivotem nedisponují. V týmu mají sice jeho jmenovce Emeku Okafora, Alexise Ajincu a Cheicka Dialla, kteří mohou zastat pozici centra také velmi kvalitně, problém s těmito třemi hráči by však mohl být ten, že Emeka Okafor stále nemá garantovanou smlouvu pro příští rok, Ajinca chyběl celou sezónu 2017/18 kvůli zranění kotníku a Diallo hrál za celé své působení v Louisianě na pozici čtverky (PF).

OFFICIALLY SIGNED: Welcome to @PelicansNBA @JahlilOkafor! pic.twitter.com/XTwuMVhPyy

— FOXSports NewOrleans (@FOXSportsNOLA) 9. srpna 2018


Pelicans mají v tuto chvíli 12 hráčů s podepsanou smlouvou pro sezónu 2018/19. Jahlil tak svede boj o místo s Emekou Okaforem, DeAndrem Ligginsem a Troyem Williamsem, kteří ale narozdíl od něho nemají garantovaný kontrakt pro příští sezónu, a proto se mu naskýtá velmi dobrá příležitost vybojovat si místo v patnáctičlenné sestavě pro základní část nové sezóny.

Okafor byl draftovaný týmem z Philadelphie v roce 2015 a ve své nováčkovské sezóně zaznamenal průměry 17.5 bodů a 7 doskoků na zápas, avšak od té doby se jeho produktivita i čas strávený na hřišti rapidně snížil. Poté, co byl poslán do Brooklynu, zaznamenával pouhých 6.4 bodů a 2.9 doskoků na zápas ve 26 utkáních za Nets.

Okaforovy největší slabiny jsou v obraně a také ve střelbě z větší vzdálenosti, což ho provázelo celou jeho dosavadní kariéru. Přes všechny tyto nepříjemnosti je jeho potenciální nové angažmá s Pelicans šancí, jak znovu nastartovat svoji uvadající kariéru. Vzhledem ke kontraktům pro Juliuse Randlea a Elfrida Paytona se bude jednat nejspíš o minimální plat, ale na druhou starnu dostává šanci zahrát si za tým, jenž má playoff ambice a je vedení hvězdným Anthonym Davisem.

Autor: Rostislav Sikora