Jimmy Butler údajně preferuje Clippers

20. 09. 2018, 10:30 » Novinky - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Podle posledních zpráv dal Jimmy Butler vedení Timberwolves seznam top tří destinací, kam by chtěl zamířit a na prvním místě je destinace v Los Angeles. Ne ovšem Lakers, ale Clippers!! Ti totiž budou mít příští léto 56 miliónů dolarů volných pod platovým stropem, a tak by mohli Butlerovi nabídnout dobrou smlouvu, navíc se mu zamlouvá spolupráce se známými jmény, včetně kouče Doca Riverse.

A skutečně, pokud se podíváme na sezónu 2019/20, tak Clippers na tohle období mají zatím vázáno jen málo peněz. Jistou smlouvu má Danilo Gallinari, který si přijde na 22.6 mil. dolarů. Avery Bradley má na ročník 19/20 negarantovanou smlouvu na téměř 13 mil. dolarů a vedení se bude rozhodovat, zda předloží kvalifikační nabídku pro Miloše Teodošiče na téměř 8 mil. dolarů. Jisté kontrakty kromě Galinariho, které by stály větší peníze mají už jen Lou Williams (8 miliónů) a Montrezl Harrell (6 miliónů).

Jimmy Butler determined to join Clippers and wants to bring in second star, report sayshttps://t.co/lQx7SW4SiL pic.twitter.com/DhY35D8mJh

— CBS Sports NBA (@CBSSportsNBA) 20. září 2018


Pro Clippers by bylo ideální poslat Galla do Minnesoty jako protihodnotu, kromě toho může LA nabídnout hráče s končícími smlouvami, Tobiase Harrise (14.8 mil. dolarů) a Marcina Gortata (15.5 miliónů). Navíc mohou Minnesotě dát hráče z letošního draftu - Shai Gilgeouse-Alexandra nebo Jeroma Robinsona. Pravděpodobněji se jeví snaha vyměnit Harrise, odchod Gortata by znamenal velké potíže v podkošovém prostoru, což pravděpodobně Clippers nebudou chtít riskovat.

Výměna zahrnující více hráčů by navíc Clippers ulehčila situaci, jelikož už nyní na začátku kempu mají 15 hráčů s garantovanou smlouvou. Navíc částečně garantovanou smlouvu má Tyrone Wallace a negarantovaný je kontrakt Patricka Beverleyho. Výměna s Minnesotou by tak mohla uvolnit 1-2 místa na soupisce, což by vedení jistě uvítalo.

Navíc se spekuluje o velkém zájmu Kawhiho Leonarda přestoupit příští léto do LA a Clippers se svými finančními možnostmi mohou být žhavým kandidátem, zvlášť pokud by v týmu měli už jednu hvězdu v Jimmy Butlerovi. Duo Butler – Leonard by mohlo být postrachem soupeřů, takže uvidíme, zda Butler skutečně obleče dres Clippers.