Caris LeVert je připraven na průlomovou sezónu

28. 09. 2018, 06:00 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
I přesto, že je LeVert spojován s odchodem z Brooklynu v případě získání Jimmyho Butlera, sám hráč těmto spekulacím nevěnuje pozornost a je připraven na svou třetí sezónu v NBA a tím i v dresu Nets.

„Cítím, že je čas udělat velký krok vpřed. Rád o tom hovořím se spoluhráči, protože cítím, že jsem do tréninků na palubovce i mimo ní dával všechno a jsem fyzicky i mentálně připraven se posunout hodně vpřed.“ LeVert v minulé sezóně zaznamenával 12 bodů, 3.7 doskoků a 4.2 asistencí na zápas. Nets čekají, že se 24-letý hráč ještě zlepší, vedení Brooklynu si je jisté, že v něm je veliký potenciál. Údajně dokonce Nets odmítli výběr uprostřed prvního kola draftu, aby si mohli LeVerta podržet buď na palubovku nebo jako protihodnotu za Jimmyho Butlera.

🔊 Turn up this @CarisLeVert mix 🔊 pic.twitter.com/771sI0kHMo

— Brooklyn Nets (@BrooklynNets) 14. května 2018


„Soustředím se sám na sebe a každým dnem se zlepšuji. Výměna je něco, co stejně nemohu ovlivnit, takže se tím nezabývám. Pokud se to stane, tak se to stane. Cítím se požehnán, že jsem v této situaci a miluji tenhle tým. Chtěl bych zde v Brooklynu zůstat dlouho, ale chápu, že NBA je byznys,“ hodnotí situaci sám hráč.

Caris LeVert
CARIS LEVERT (BKN)
Guard - Forward
Základní část 2017/18 - Průměry
GP: 71 | PTS: 12.08 | AST: 4.23
BS: 0.31 | REB: 3.66 | STL: 1.15
Caris LeVert přes léto hodně zapracoval na své síle a stabilitě. Celé léto úzce spolupracoval s ředitelem sportovní vědy v týmu Nets, Danem Meehanem. Společně pracovali především síle spodní části těla. „Zakončování, obrana, každý aspekt mé hry zaostával kvůli slabé spodní části těla. Hlavně stabilita mi v předchozích sezónách chyběla. Tenhle trénink zaměřený na spodní část těla přes léto mi hodně pomohl, spousta mých dovedností se díky tomu zlepšila,“ vysvětluje svůj pokrok LeVert.

Pokud zůstane v Brooklynu, začne sezónu jako střídající hráč za D'Angelem Russellem a Allenem Crabbem, nicméně, pokud by se mu dařilo, nebylo by překvapením, že by v průběhu sezóny dostal LeVert i větší roli. Potenciál k tomu rozhodně má.