Kyrie Irving by mohl zůstat v Bostonu

05. 10. 2018, 09:30 » Novinky - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Na jedné z týmových akcí tento týden hvězdný rozehrávač totiž řekl, že jakmile se stane volným hráčem, rád by s Celtics podepsal novou smlouvu. Irving, který vstoupí do druhé sezóny v týmu Bostonu Celtics své přání zůstat u týmu delší dobu vyjádřil v nedávné době již několikrát. Irving má pro sezónu 2019/20 k dispozici hráčskou opci, ale očekává se, že ji odmítne, aby v červenci mohl podepsat úplně novou smlouvu. Jeho status volného hráče začne až po sezóně, je proto nepravděpodobné, že by s Bostonem prodloužil už v průběhu nadcházející sezóny, nicméně úspěch týmu může hrát zásadní roli při rozhodování, zda zůstat v Bostonu.

Breaking: Kyrie Irving tells Boston crowd he plans on re-signing with the Celtics for next season "if you guys will have me." pic.twitter.com/eZRa5olm5C

— SportsCenter (@SportsCenter) 4. října 2018


Jelikož Celtics mají na Irvinga tzv. "bird rights", mohou mu příští léto nabídnout maximální smlouvu na 5 let v hodnotě 190 miliónu dolarů. Zda Boston takovou nabídku předloží, ale není jisté, jelikož taková smlouva by ohrozila pozici Terryho Roziera. Ten se totiž v roce 2019 stane omezeně volným hráčem a hrozilo by tak, že Boston by neměl prostředky na dorovnání nabídek jiných klubů, jelikož by v ten moment měl pod dlouhodobými smlouvami dva rozehrávače – Irvinga a Marcuse Smarta, což by omezilo finanční možnosti Celtics.

Kyrie Irving
KYRIE IRVING (BOS)
Guard
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 441 | PTS: 21.99 | AST: 5.49
BS: 0.32 | REB: 3.44 | STL: 1.29
V průběhu léta se objevovaly spekulace, že by se Kyrie Irving rád sešel v týmu s Jimmy Butlerem, který bude taktéž příští léto volným hráčem. Hovořilo se o Knicks, či Bulls, nicméně podle posledních informací šlo o přehnané spekulace údajně vyvolávané ze strany lidí okolo Butlera.

Boston s Irvingem letos bude patřit mezi žhavé kandidáty na titul. Připomeňme, že Irving do Bostonu přišel před dvěma lety ve výměně z Clevelandu. U Cavaliers strávil 6 let a v roce 2016 získal s týmem titul šampiona NBA. Poté jej ovšem touha vystoupit ze stínu LeBrona Jamese zavanula k rivalovi do Bostonu. V minulé sezóně Irving odehrál v dresu Celtics 60 utkání s průměry 24.4 bodů a 5.5 asistencí. Letos se očekává, že s návratem zraněného Gordona Haywarda budou Celtics ještě silnější a Irving s Haywardem budou postrachem obran.