Joakim Noah má nové angažmá

01. 12. 2018, 18:00 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Noah se podle posledních informací domluvil s jedním z prozatímních překvapení této sezóny, Memphisem na jednoleté smlouvě za veteránské minimum. Více mu Grizzlies nabídnout nemohly, protože všechny své finanční výjimky využili již dříve. Francouzský centr v neděli odcestuje do Memphisu, kde podepíše smlouvu. K týmu by se měl připojit začátkem příštího týdne.

Noah strávil poslední dvě sezóny u Knicks, kde podepsal 4-letý kontrakt v hodnotě 72 milionu dolarů. Stihl ale odehrát pouze 53 utkání a na odchodu byl v podstatě už od jara kvůli neshodám s Jeffem Hornacekem. Knicks se ho nakonec před touto sezónou rozhodli propustit a jeho téměř 20 milionů si New York postupně rozloží do dalších tří let.

I přesto, že v New Yorku díru do světa neudělal, měl v sezóně 2016/17 solidní průměry 5 bodů, 8.8 doskoků a 2.2 asistencí za 46 zápasů. Je tedy možné, že týmu stále dokáže pomoct, navíc v Memhisu na podkošovou práci není sám, hlavní roli mají Marc Gasol a Jaren Jackson Jr. Noah a Memhis byli podle informací v kontaktu už delší dobu, až nyní se ale vše potvrdilo a vše by již mělo být oficiálně dotaženo do konce.

Memphis už dříve propustil Andrewa Harrisona, takže pro něho na soupisce vzniklo místo. Medvědi už nemají příliš místa pod stropem, ale Noah by měl dostat minimální smlouvu, což by nemělo Memphis posunout nad povolenou hranici.

Joakim Noah should fit right in with the Grit and Grind mentality #GrindCity pic.twitter.com/LE7ikzjjF2

— Grizzlies Nation (@MemGrizNation) 24. listopadu 2018