Wizards byli blízko k získání Trevora Arizy, výměna ale zkrachovala

15. 12. 2018, 13:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Adrian Wojnarowski z ESPN dnes v noci informoval, že Washington intenzivně jedná s Phoenixem na přestupu Trevora Arizy, o kterého v posledních dnech usiluje několik týmů, včele se slavnými Lakers. A Washington měl k dohodě opravdu hodně blízko, co se ale stalo?

Do tohoto přestupu se měl jako třetí tým zapojit Memphis, jenž by získal Kellyho Oubreho. Do Phoenixu by pak z hlavního města Spojených států putoval rozehrávač Austin Rivers a dva hráči Grizzlies - Wayne Selden a MarShon Brooks. A právě na druhém jménu trejd ztroskotal, jelikož si Suns mysleli, že jde o Dillona Brookse a na poslední chvíli z výměny vycouvali. Wizards měli v tomto zajímavém trejdu dostat z Tennessee ještě dva výměny v druhém kole draftu (2019 a 2020).

Breaking: As part of a 3-team trade that has been agreed upon in principle, Trevor Ariza will go to the Wizards, Kelly Oubre to the Grizzlies and Austin Rivers, Wayne Selden and MarShon Brooks to the Suns, per @wojespn. pic.twitter.com/afI7IqpyG0

— SportsCenter (@SportsCenter) 15. prosince 2018


Celé jednání iniciovali a vedli zástupci Wizards, protože Grizzlies se Suns spolu přímo nekomunikovali. Zmatky související se jménem Brooks. Washington si na základě hovorů s Phoenixem mysleli, že Grizz jsou ochotni Dillona Brookse vyměnit, protože se údajně arizonský tým na tohohle hráče v posledních 24 hodinách několikrát ptal a dokonce si prý ověřoval jeho lékařskou zprávu, neboť je 22-letý Kanaďan stále na marodce, kde si léčí poraněné koleno. Avšak David Aldridge z "The Athletic" naopak informuje, že Memphis o Dillonovi s nikým nejednal a k dispozici dával pouze druhého Brookse, MarShona.

Memphis GM Chris Wallace tells ESPN: "Robert Pera did not have any conversation with Suns owner Robert Sarver about the reported 3-way trade. Our front office also didn't have any conversations with Phoenix regarding the reported 3-team trade prior to it leaking during .." (cont)

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 15. prosince 2018


Pro Washington to nejsou vůbec dobré zprávy, jelikož již v kabině hráčům oznámil, že se Kelly Oubre s Austinem Riversem budou stěhovat k jiným týmům. Nyní, když se na poslední chvíli dohoda rozpadla, musejí najít jiný tým, aby Wizards předešli problémům v kabině. Navíc by Trevor Ariza v obraně hodně vyztužil jejich křídelní prostor a mělo by to vliv i na českého reprezentanta Tomáše Satoranského, který by přišel o velkého konkurenta v sestavě a primárně by v sestavě pravděpodobně zastupoval dvojici John Wall - Bradley Beal.

Phoenix dnes v noci nenasadí do akce Trevora Arizu, neboť je jasné, že bude v následujících hodinách určitě vyměněn. Podle Adriana Wojnarowskiho v těchto chvílích Wizards se Suns opět diskutují a snaží se najít cestu k nové dohodě! Kromě Lakers má ale o Arizu údajně velký zájem také San Antonio Spurs, avšak majitel Phoenixu, Robert Sarver, by raději 33-forwarda vyměnil do opačné konference. Uvidíme, s kým se Suns nakonec dohodnou a zda-li to nakonec přece jenom nebude ten Washington.

ESPN story on Washington and Phoenix trying to cobble together a new trade structure centered on Trevor Ariza. https://t.co/Vv3CR9mhJU

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 15. prosince 2018