V Brooklynu panuje s podpisem Dinwiddeho spokojenost

17. 12. 2018, 22:00 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
V Brooklynu nedávno podepsali smlouvu s Dinwiddiem 3-letou smlouvu za 34 milionu dolarů a vedení je s tímto krokem velmi spokojeno. Tento tah si pochvaluje i generální manažer Nets, Sean Marks, který říká, že podpis 25-letého borce byla povinnost.

„Chcete odměnit svého hráče za dobré výkony a skvělou práci. Od té doby, kdy jsme Spencera podepsali před třemi lety, udělal neskutečně moc práce a stal se pevným členem našeho týmu. I proto si zasloužil tuhle smlouvu,“ komentuje své rozhodnutí Marks.

Kenny Atkinson, trenér Nets s generálním manažerem souhlasí a také tvrdí, že Dinwiddeho ochota na sobě pracovat a zlepšovat se jsou ty hlavní důvody proč mu byla smlouva prodloužena. Podle Atkinsona, Dinwiddie a Caris LeVert jsou „číslo 1“ když přijde na rozvoj hráčských dovedností a usilovnou práci. „Jako trenér si myslím, že pokrok, který Spencer dělá je veliký. Je to skvělý příběh tohoto hráče, ale on i já chceme ještě více,“ dodává Atkinson.

Z prodloužení smlouvy je nadšený i sám Dinwiddie. „Brooklyn je skvělá organizace pro rozvoj hráčů.“ Největší radost z jeho nové smlouvy měl prý jeho otec, ale on sám tvrdí, že skvělé na jeho smlouvě je, že jeho rodiče už mohou do důchodu a nemusejí pracovat, svým platem je může zajistit.

Když se Spencer Dinwiddie ohlíží za uplynulou dobou od roku 2016, kdy byl bez práce, tak říká: „Nejtěžší byl asi měsíc v Chicagu, kdy mě odřízli a měsíc jsem zůstal mimo a nevěděl, co bude. Ale vydržel jsem to a vyplatilo se mi to.“

Poslední myšlenky Dinwiddie věnuje tomu, proč vydržel. „Vděčím za to všem, kteří tady v Brooklynu pracují. Je tu skvělý tým, skvělá atmosféra a jsme na správné cestě. Všichni tomu věříme,“ dodává s vážným výrazem. „Dali mi tu šanci a toho si neskutečně vážím,“ uzavírá.