Pacers mají velký problém

24. 01. 2019, 18:30 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Indiana sice v noci porazila Raptors 110:106, ale zaznamenala jednu ohromnou ztrátu. Tou je Victor Oladipo, 26-letý rozehrávač si v utkání ošklivě poranil koleno a jeho situace vůbec nevypadá dobře. Palubovku opouštěl na nosítkách s ručníkem okolo svého kolena aby nebylo vidět míru poškození a se slzami v očích.

Ne zrovna optimistické byly i výrazy spoluhráčů, kteří se okamžitě kolem mladé hvězdy objevili a i přesto, že Oladipo ukazoval při opouštění zápasu zdvižený palec jako reakci na potlesk fanoušků, nevypadá to dobře.

Podle posledních informací, které zatím vycházejí jen z předpokladů lékařského týmu by se dokonce mohlo jednat o zranění, které ukončí Oladipovi sezónu. Míra poškození kolene si zřejmě totiž vyžádá operaci. To by byl pro Pacers velký problém, Indiana by už nemohla požádat ani o tzv. "disabled player exception", která by jim umožnila přidat hráče na soupisku (o tuhle výjimku požádali letos např. Wizards), jelikož termín pro její podání byl již 15. ledna.

Pro Pacers jde o zásadní ránu, Oladipo měl letos průměry 18.8 bodů, 5.6 doskoků a 5.2 asistencí za 36 odehraných utkání a výrazně pomohl dostat Indianu na 3. místo ve Východní konferenci. Podporu mu již vyjádřilo mnoho dalších hráčů, včetně Paula George, jehož zlomená noha připravila o téměř celý rok 2014.

The Pacers announce Victor Oladipo will have an MRI tomorrow after suffering a "serious right knee injury." pic.twitter.com/yDkQ22qf2g

— SportsCenter (@SportsCenter) 24. ledna 2019