Angažmá, které nikdo nečekal. Steve Nash přebírá Brooklyn Nets

03. 09. 2020, 19:30 » Novinky - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
Nets mají nového kouče, stal se jím Steve Nash. Brooklyn to oznámil v tiskové zprávě. Dvojnásobný MVP podle zdrojů podepsal smlouvu na čtyři roky.

„„Po setkáních s několika trenéry, kteří toho již hodně dokázali, jsme před sebou měli velmi těžké rozhodnutí,“ oznámil generální manažer Nets Sean Marks. „Ve Steveovi vidíme vůdce a mentora, který si dokáže získat respekt hráčů.“

Nashovým prvním asistentem se stal bývalý hlavní kouč Jacque Vaughn, který v březnu přebral otěže po Kennym Atkinsonovi.Jmenování bývalého hvězdného rozehrávače na tuto pozici bylo velkým překvapením a přišlo z čista jasna, jelikož se o tom neobjevily vůbec žádné informace. Je ale pravdou, že když pracoval v Golden State Warriors jako poradce na rozvoj hráčů, navázal dobrý přátelský vztah s Kevinem Durantem, který měl letos velký podíl při rozhodování.

Populární kanadský rozehrávač se stal teprve pátou osobností NBA, jenž získala cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy a po skončení kariéry převzala funkci hlavního trenéra. Nash se jako hlavní kouč připojí po bok Magica Johnsona, Larryho Birda, Billa Russella a Boba Pettita.

The Brooklyn Nets have named Hall of Famer Steve Nash as their new head coach. pic.twitter.com/Gkux5Va7re

— NBA on TNT (@NBAonTNT) September 3, 2020

Podle Adriana Wojnarovskiho vynaložili Nets velké úsilí aby Nashe na tento post dostali. V minulých letech byl několika týmy lákán, aby se stal součástí jejich týmu koučů, vždy ale odmítl. Nash dnes uvedl, že měl vždy touhu trénovat, ale až nastane ten správný čas.

Ten očividně právě nastal. Nets v čele s Kevinem Durantem a Kyriem Irvingem budou v příští sezoně jednim z nejlepších týmů v celé NBA a rodáka z Johannesburgu čeká nelehký úkol. Vybojovat jak pro klub z New Yorku, tak pro sebe dlouho očekáváný první titul.

Autor: Tomáš Podmol