Harden se stěhuje do Brooklynu. Oladipo je novou posilou Houstonu

13. 01. 2021, 20:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Houstonu podle nejčerstvějších zpráv došla trpělivost s nespokojeným Jamesem Hardenem a chystá jeho výměnu. Rockets o jeho přestupu momentálně jednají s Brooklynem a Philadelphií, přičemž se zdá být pravděpodobnější přestup do New Yorku.

Nets údajně přispěchali s nabídkou čtyř výběrů v prvním kole draftu a třech dalších výměn prvokolových pozic, podle toho, která bude výhodnější! Podle serveru The Athletic nebude balíček hráčů okolo Carise LeVerta a Jarretta Allena stačit a Brooklyn bude muset do trejdu zahrnout hvězdného Kyrieho Irvinga! Někteří již spekulují, že to souvisí s jeho současnou absencí... Do této mega výměny by se prý ale mohl ještě zapojit nějaký třetí tým.

Pokud se jedná o 76ers, tak Rockets stále požadují Bena Simmonse a Matisse Thybullea v jakémkoli obchodním scénáři. Ale Sixers něco takového zřejmě nebudou chtít akceptovat, i když se jim ve skvělém světle ukazuje nováček Tyrese Maxey, o něhož prý mají představitené Houstonu taktéž zájem.

Harden se nezúčastnil dnešního tréninku Rockets. „V současnosti děláme všechno, co je pro náš tým a Jamese nejlepší,“ okomentoval Hardenovu absenci kouč Stephen Silas. Spolu s Hardenem by se mohl v blízké době stěhovat také PJ Tucker - požadovat jej bude Brooklyn i Philadelphie. Podle Adriana Wojnarowskiho plánují Rockets držet Hardena mimo tým, dokud nebude uzavřena dohoda - vedení, včele s generálním manažerem Rafaelem Stonem, teď zvažuje konkrétní nabídky.

Podle Jonathana Feigena z deníku The Houston Chronicle už Sixers zpřístupnili Bena Simmonse a nyní se jedná o dalších hráčích, kteří by měli být do trejdu zahrnuti. S tímto ohledem to vypadná na Philadelphii, jako na hlavního favorita...

The Rockets are sifting through finalists — Nets and 76ers — for a James Harden deal that could culminate quickly, with Brooklyn preparing an offer of all its future first-round picks and pick swaps, per sources.

Story on @TheAthletic with @sam_amick: https://t.co/tTYIRVG8Xg

— Shams Charania (@ShamsCharania) January 13, 2021

Harden se nakonec stěhuje do Brooklynu!

Houston vyjednal s Brooklynem velkou výměnu, do které bude zahrnutý také Cleveland a Indiana. Nets získají Jamese Hardena, aniž by se museli rozloučit s Kyriem Irvingem a oklikou přes Texas pošlou Carise LeVerta do Indiany za Victora Oladipa, jenž se stane novou posilou Rockets. Čtyřtýmová dohoda by měla vypadat následovně:

BKN - James Harden

HOU - Victor Oladipo, Rodions Kurucs, Dante Exum, nechráněné výběry v prvním kole draftu 2022, 2024 a 2026 (z Brooklynu), možnost výměny draftových picků 2021, 2023, 2025 a 2027 s Brooklynem, výběr Milwaukee v prvním kole draftu 2022 (z Clevelandu)

IND - Caris LeVert, výběr ve druhém kole draftu 2023 (z Houstonu) a 2024 (z Clevelandu), práva na Aleksandara Vezenkova a hotovost 2,6 mil.$. (z Brooklynu)

CLE - Jarrett Allen a Taurean Prince