Rose má na Knicks pozitivní vliv, na palubovce i mimo ní

15. 02. 2021, 07:30 » Informace z klubů - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
New York Knicks nedávno získali z Detroit Pistons Derricka Rose, což vedlo logicky k otázce, proč o něj management týmu stál? A nyní vedení týmu reaguje, že je velmi rádo, jak se Derrick Rose aklimatizoval a jak přispívá týmu ke zlepšení nejenom na palubovce, ale také i mimo ní.

"Jedná se o velkého studenta hry," nechal se slyšet trenér Tom Thibodeau na adresu Rosea. "Vždycky takový byl. A myslím si, že je to právě to, co mu dává rychlost se adaptovat, růst a měnit realitu."

Rose odehrál za Knicks letos prozatím pouhé tři zápasy a už je vidět, jak je jeho přítomnost i mimo palubovku důležitá. Jeho 16 bodů, kterými pomohl New York Knicks v sobotu porazit Houston Rockets, trenéra Thibodeaua vůbec nepřekvapilo. Zmínil, že Derrick si přidává navíc, aby se co nejdříve a co nejlépe aklimatizoval.

"Ano, nepřekvapilo mě to. Myslím si, že věnuje hodně času tomu, aby pochopil své nové spoluhráče a co je jejich silná stránka a jak mohou být lepší a vyhovět si."

Když se podíváme na současnou sestavu, Knicks můžou mít plán, aby se z Roseho stal zahajovací point guard. A když ne až takto, tak se z něho může stát stálý střelec z lavičky a navíc se může stát mentorem nováčka Immanuela Quickleyho.

Ve 32 letech a po spoustě zranění, Derrick Rose rozhodně není stejný hráč, jakým kdysi býval. To však neznamená, že nemůže být rozhodujícím členem Knicks na hřišti nebo i mimo něj. Knicks ho budou potřebovat o to víc, že se letos možná podívají do play-off.