Teague zůstane v Atlantě, Hawks dorovnají nabídku

14. 07. 2013, 13:00 » Informace z klubů - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Přesně to Jeff Teague nechce, ale od vedení týmu z Atlanty je to chytrý krok. Hawks se rozhodli dorovnat nabídku Milwaukee Bucks, aby Teaguea v týmu udrželi. Bucks nabízeli 32 milionů dolarů během 4 let.

Jeff Teague údajně podepsal tuto nabídku již v úterý a poté sdělil generálnímu manažerovi Hawks, Danny Ferrymu, že by rád odešel.

Hawks však mají Teagua v hrsti. On sám je chráněným hráčem a vedení týmu se tak může rozhodnout, zda dorovnat nabídku a hráče udržet nebo ne. Teagovi se to možná líbit nebude, navíc když ho Milwaukee takto očarovalo (nezapomeňme, že Bucks si najali bývalého trenéra Atlanty, Larryho Drewa), ale Teagova cena je adekvátní a Ferry tady dělá správnou věc.

Pětadvacetiletý rozehrávač loni průměroval s 14.5 body a 7.2 asistencemi na zápas. Je to solidní střelec z poza tříbodového oblouku a slušný obránce na perimetru. Celkově se jedná o nadprůměrného ligového guarda, jehož cena má odpovídající výši.

Co to znamená pro Bucks? Že jsou stále bez podepsaného point guarda a chráněný volný hráč Brandon Jennings pořád čeká na nějakou velkou nabídku. Dá se tak očekávat, že vyjednávání Jenningse s vedením Milwaukee teď nabere větší obrátky.