Trh volných hráčů 2021: Pokusí se New Orleans získat Kylea Lowryho?

19. 07. 2021, 21:30 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA probleskla zpráva, že má New Orleans v plánu podat nabídku volnému Kyleovi Lowrymu, o kterého letos během březnové přestupní uzávěrky usilovalo několik týmů, včele s Philadelphií, Lakers a Miami.

35letý rozehrávač se ale rozhodl zůstat v Torontu, kde mu po skončení sezóny vypršela smlouva. Raptors se údajně pokusí Lowryho opět podepsat, avšak mezitím by mohl dostat od některého klubu štědrou nabídku.

New Orleans sice nemá buhví jak velký prostor pod platovým stropem, ale mohlo by s kanadským týmem uzavřít dohodu pomocí tzv. „sign-and-trade“. Dále je možné, že Pelicans na trhu volných hráčů „pustí“ jednoho z dvojice Lonzo Ball / Josh Hart nebo se pokusí o trejd Erica Bledsoea či Stevena Adamse, aby si vytvořili dostatečný prostor na soupisce.

Pelicans věří, že by šestinásobný All-Star pomohl ve vývoji jejich mladých hvězd a dobře by se hodil k talentované dvojici Zion Williamson / Brandon Ingram. Zatím není jasné, jestli by rodák z Philadelphie chtěl v Lousianě hrát a zda-li bu mu nevadilo, že si s velkou pravděpodobností nezahraje o titul.

Další možností je angažovat jiného zkušeného rozehrávače. Za relativně skromný obchodní balíček by měl být volný Kemba Walker, kterého nedávno získala Oklahoma z Bostonu.

Per reports and sources, the New Orleans Pelicans are expected to be in the Kyle Lowry sweepstakes this offseason. #NBA pic.twitter.com/oVVQFG9BWt

— Justin Time Sports (@JTIMESPORTS) July 19, 2021