Nerlens Noel přišel o miliony dolarů. Může za to prý jeho bývalý agent

25. 08. 2021, 12:00 » Perličky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Noel, který momentálně hraje za New York Knicks, podal žalobu na renomovanou sportovní agenturu „Klutch Sports“, vedenou Richem Paulem, jenž zastupuje největší hvězdy NBA.

27letý centr tvrdí, že ho Paul v roce 2017 na narozeninové oslavě Bena Simmonse přesvědčil, aby vyhodil svého tehdejšího agenta Happyho Walterse a přešel pod jeho křídla. Podle něj si totiž zaslouží stomilionový kontrakt, avšak vedení Dallasu Mavericks mu v té době nabízelo „pouze“ čtyřletou smlouvu za 70 mil. dolarů.

Nerlens Noel mu uvěřil, podepsal s ním smlouvu a nabídku texaského týmu odmítl. Místo toho odehrál následující ročník s dobíhajícím nováčkovským kontraktem a v roce 2018 zamířil na trh volných hráčů, kde očekával vysoký kontrakt. Tento tah se ale ukázal jako nepovedený, neboť jej stále sužovala různá zranění a nikdo mu požadované peníze nedal. Nakonec mu hodila laso Oklahoma, kde „Klutch Sports“ zastupoval Russella Westbrooka s Paulem Georgem.

Nerlens Noel Sues Rich Paul, Klutch Sports https://t.co/X1ZPoQ7voo pic.twitter.com/BLr2p81eBC

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) August 24, 2021

V té době prý přišel další „podraz“ jeho agenta. Noel tvrdí, že se podle Paula o něj tehdy zajímali pouze Thunder, avšak musel by s nimi podepsat jenom minimální smlouvu v rámci veteránského minima. Žaloba uvádí, že to nebyla pravda. O rodáka z Maldenu v Massachusetts se v té době údajně zajímalo několik týmů - Philadelphie, Clippers či Houston, avšak Rich Paul mu tyhle skutečnosti zatajil, aby přijal v Oklahomě dvouletý kontrakt za 3,8 mil. dolarů.

Noel se nakonec v roce 2020 s Paulovou agenturou rozešel a nyní ji žaluje o přibližně 58 milionů USD. Tento příběh nápadně připomíná situaci ohledně Dennise Schrodera a jeho údajné odmítnutí dobře zaplacené smlouvy s Los Angeles Lakers. Dodejme, že Nerlens nakonec zakotvil v New Yorku, kde si postupně svými výkony vysloužil tříletou, skoro třicetimilionovou smlouvu.