Grizzlies jsou nejaktivnějším týmem na přestupním trhu

16. 09. 2021, 11:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Výměna Juana Hernangomeze z Memphisu do Bostonu je nyní oficiální. Čekalo se na 15. září, kdy mohl Kris Dunn opět přestoupit. Spolu s ním získají Grizzlies také mladého Carsena Edwardse a vymění si s Bostonem výběr ve druhém kole draftu 2026, podle toho, který pro ně bude výhodnější.

Grizzlies mezi tím uskutečnili výměnu s Marcem Gasolem, kterého po přestupu z Lakers ihned propustili, čímž si vytvořili místo na soupisce pro dalšího hráče. Memphis má momentálně 18 hráčů s plně zaručenými standardními smlouvami, takže bude muset po tréninkovém kempu ještě jednoho hráče propustit. Všem třem přestupujícím hráčům končí po sezóně smlouvy (Hernangomez má v ročníku 2022/23 negarantovaný plat, Dunn se stane neomezeným volným hráčem a na Edwardse lze využít týmovou opci).

Celtics vyměnili dva hráče za jednoho a španělským reprezentantem posílili svou podkošovou sestavu. Tento krok poskytne Bostonu určitou flexibilitu - mohou si nechat v týmu Jabariho Parkera a zároveň mají ještě jedno volné místo na soupisce. Kris Dunn v jejich plánech do budoucna nefiguroval a Carsen Edwards se nedokázal trvale prosadit do užší týmové rotace.

Grizzlies jsou nejaktivnějším celkem tohoto přestupového období, neboť se od konce základní části odhodlali už k šestému obchodu. Většinou ale získané hráče „přeposílali“ jinam (viz. Patrick Beverley) nebo jim umožnili jiné angažmá, jako tomu bylo u Rajona Ronda.

The Celtics and Grizzlies have officially completed their Juan Hernangomez trade: https://t.co/5jUcnYkCbD

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) September 15, 2021