Přestupové spekulace: O Malika Beasleyho je v NBA zájem

23. 01. 2023, 17:30 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Salt Lake Ciry bylo pro Beasleyho zřejmě pouze přestupní stanicí. Utah získal 26leté křídlo ve výměně Rudyho Goberta z Minnesoty a po půl roce na něj registruje obchodní nabídky.

V NBA momentálně není mnoho prodávajících týmů, což by se ovšem mohlo změnit blížící se přestupní uzávěrkou. Utah sice nechce vzdát postup do play off, když si vyrovnané tabulce Západní konference drží deváté místo, ale zároveň zaznamenává zájem o některé své hráče.

Malik Beasley sice nemá nijak oslnivý průměr (13,7 bodu), ale disponuje končící smlouvou, která obsahuje týmovou opci v hodnotě 16,5 milionu dolarů na příští sezónu. „V současnosti není na trhu velký výběr dostupných hráčů,“ vysvětluje jeden nejmenovaný konkurenční manažer.

Jazz za něj požadují výběr v prvním kole draftu a vše co je potřeba k dorovnání jeho 15,5-milionového platu. Prý jsou ochotni převzít i dlouhodobější smlouvu, jenž by se dala v budoucnu vyměnit. Hodně se mluvilo o výměně mezi Utahem, Clevelandem a Atlantou, který by poslala Beasleyho do Clevelandu, Carise LeVerta do Atlanty a Johna Collinse do Utahu. Jednání ale ztroskotala na větším požadavku celku ze Salt Lake City.

Increasingly hot name in trade buzz: Jazz’s Malik Beasley https://t.co/oUEjWM0DrZ

— Kurt Helin (@basketballtalk) January 22, 2023

Dalším zájemcem je Miami, které by s ním rádo přivedlo zpět na Floridu také Kellyho Olynyka. Heat údajně nabízejí Duncana Robinsona a Caleba Martina. Balíček by ovšem musel zahrnovat také nějaké draftové volby a nováčka Nikolu Joviče, což zatím Miami odmítá, protože je zapojeno do mnoha dalších spekulací (Crowder, Collins, Reddish).

Do obchodu by se mohly zapojit další vysoce postavené týmy Východní konference. Milwaukee a Brooklyn ovšem mají omezené možnosti nabídky draftových voleb. Blízko Beasleyho přestupu byl vloni Boston, ale Celtics dali nakonec přednost Derrickovi Whiteovi a pravděpodobně se pokusí získat „levnějšího“ hráče.

Zajímavou nabídku ovšem může poslat do Utahu Golden State nebo New Orleans, kteří mají spoustu nadějným mladých hráčů. Zejména u obhájců titulu se čeká, co udělají po nepřesvědčivých výsledcích z letošní sezóny.